19. august 2019
Kristian Olesen har været særdeles aktiv i Roskildes musikliv og f.eks. spillet ved det store lysfester på Kulturstrøget. (Foto: Jens Wollesen)
Kristian Olesen har været særdeles aktiv i Roskildes musikliv og f.eks. spillet ved det store lysfester på Kulturstrøget. (Foto: Jens Wollesen)
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Menighedsråd på jagt:Domorganist stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Menighedsråd på jagt:Domorganist stopper
Opdateret 20. februar 2019 kl. 14:12
Roskilde Avis Paperboy - 20. februar 2019 kl. 13:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskildes domorganist Kristian Olesen har efter 34 år besluttet at stoppe på jobbet til nytår, og Domsognets Menighedsråd skal nu i gang med at finde hans afløser. Det skriver formanden Anne Rosendal i et nyhedsbrev.

Kristian Olesen blev som kun 25-årig domorganist i Helsingør og var der i syv år, indtil han kom til Roskilde, som er den fornemste stilling indenfor hans branche.

- Jeg har haft et priviligeret liv bag tangenterne og et drømmejob med at spille på et fantastisk instrument her i Roskilde, hvor nogle af delene går helt tilbage til 1500-tallet, har han ofte fortalt.

- Faktisk øver eller spiller jeg næsten hver eneste dag, fortæller den nu 66-årige organist, der allerede som ung fik et gennembrud.

Dejlig himmelblå
Hans interesse for kirke- og orgelmusik kom tidligt, da han voksede op i nærheden af Næstved, hvor faderen var præst og senere provst.

- Min lillesøster og jeg var meget imponeret og syntes, det lød flot, når lærer Sørensen til jul spillede 'Dejlig er den himmelblå' og andre af de traditionelle melodier.

Som sagt så gjort, og han tog derefter hele uddannelsen på Det Kongelige Musikkonservatorium.

Kristian Olesen kendte også domkirkens berømte orgel, før han blev ansat i Roskilde, fordi han havde været inviteret til at spille her.

- Ude i den store verden er det også berømt, og mange er intereset i at kommer her for at prøve at spille på- eller bare se det. De kommer f.eks. både fra Dresden og helt fra Japan.

Som domorganist har Kristian Olesen selv spillet til mange af de religiøse ceremonier i domkirken, og med jobbet følger samtidig det musikalske ansvar for andre koncerter og arrangementer.

Værdig afløser
Anne Rosendal fortæller, at der nu skal udpeges et ansættelsesudvalg og laves en tidsplan.

- Dernæst skal menighedsrådet drøfte, hvilken profil vi ønsker på vores nye domorganist, inden vi i maj måned slår stillingen op.

- Vi skal finde en værdig efterfølger, så vi fremover kan sikre det høje niveau på musiksiden, som Kristian Olesen gennem de mange år har oparbejdet, konkluderer Anne Rosendal.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk