25. april 2019
(Arkivfoto: Erling J.)
gallery icon

Se billedserie

(Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinder med brystkræft opereres ikke til tiden: Derfor samles operationer i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinder med brystkræft opereres ikke til tiden: Derfor samles operationer i Roskilde
Roskilde Avis Paperboy - 09. januar 2019 kl. 12:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere kvinder med brystkræft opereres til tiden i Region Sjælland. For at overholde de anbefalede tidsfrister bliver operationerne flyttet til Roskilde Sygehus.

Den fysiske fusion på kræftområdet i Region Sjælland skulle ifølge regionens sygehusplan fra 2010 først ske, når byggeriet af det nye sygehus i Køge er klar i 2024 (forventer mand red.)

Den plan er dog ikke længere holdbar på grund af udfordringer med at rekruttere brystkirurger, siger Annemarie Knigge, formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud:

- Indtil byggeriet af universitetshospitalet i Køge står klart, flytter vi operationerne til Sjællands Universitetshospital, Roskilde for at sikre en høj patientkvalitet og patientsikkerhed. Mangel på speciallæger betød i 3. kvartal 2018 et dyk i antallet af kvinder, der blev opereret inden for de anbefalede tidsfrister i kræftpakken for brystkræft. Det var helt uacceptabelt. Med en styrket og samlet Bryst- og Plastikkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, står vi stærkere, når vi skal rekruttere nye brystkirurger.

Målet er, at operationerne for brystkræft bliver samlet på Roskilde Sygehus i år.

Regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen glæder sig over, at der nu er vedtaget en fremtidssikret plan på brystkræftområdet:

- Særligt når det gælder brystkræft, har vi været udfordret, men det er også vigtigt at sige, at der er rettet op. Generelt har vi i Region Sjælland haft fremgang på 10 ud af 13 kræftpakker. Og vi er igen på niveau eller højere end de andre regioner.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk