24. maj 2019
Bent Jørgensen har været med til at sikre et bredt samarbejde og udmærket politisk klima, så Roskilde klarer sig godt. (Arkivfoto: Erling J.)
Bent Jørgensen har været med til at sikre et bredt samarbejde og udmærket politisk klima, så Roskilde klarer sig godt. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar til Bent J's afgang: En god mand for Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar til Bent J's afgang: En god mand for Roskilde
Roskilde Avis Paperboy - 06. november 2018 kl. 16:08
Af redaktør Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

BORGMESTER I ROSKILDE NÅEDE BENT JØRGENSEN ALDRIG at blive. Men alligevel efterlader den mangeårige V-leder i Roskilde Byråd sig en række positive og vigtige aftryk i den by og kommune, hvor han har været med i lokalpolitik gennem mange år.

I 2001 kom han første gang i byrådet ved Venstres 'jordskreds-sejr', der gjorde Bjørn Dahl til den eneste borgerlige borgmester i Roskilde gennem 40 år. Desuden var han i perioden 2010-14 medlem af Sjællands Regionsråd.

DEN STORE INDFLYDELSE I ROSKILDE har Bent Jørgensen især haft i årene efter 2011, mens han har været gruppeformand hos byrådets næststørste parti.

Nu ved jeg godt, at den konservative Lars Lindskov ikke kan lide at høre det. Men dermed var Bent Jørgensen altså de-fakto-leder af den opposition, der har været til den socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen.

NÅR GAMLE STATSMINISTRE fra Socialdemokratiet, Venstre eller et andet parti går bort, bliver de altid rost i meget høje toner, som om de nærmest har været helt uundværlige.

Men Bent Jørgensen er langt fra faldet væk. Tværtimod fortsætter han som medlem af byrådet og på den vigtige post som formand for Roskildes Beskæftigelses- og Socialudvalg.

HAN HAR SPILLET EN GOD ROLLE for Roskilde gennem mange år. F.eks. med at forhindre massiv grusgravning omkring Vindinge, Viby og andre byer i området.

Med sin fortid i regionsrådet har han sammen med andre lokale politikere og Roskildes Sygehusgruppe udført et vigtigt arbejde for at redde senge og job på Roskilde Sygehus.

MEN BENTS VIGTIGSTE BEDRIFT i Roskildes lokalpolitik har uden al tvivl været at bidrage til en god tone og et samarbejdsklima, så de forskellige partier taler fint sammen og dermed også når frem til bedre resultater.

Selv om man er politisk uenige, er det netop afgørende i lokalpolitik at kunne tale ordentligt sammen. Det er også en væsentlig årsag til, at det nu går ganske godt i Roskilde. Det har Bent som V-leder altså sin del af æren for.

JEG HAR STOR RESPEKT FOR, at han har valgt at træde et skridt tilbage nu for at få mere tid til sin familie og børnene, før det er for sent, og de flytter hjemmefra - uden at han har set nok til dem.

Som formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget har han ansvaret for modtagelsen af flygtninge i Roskilde,. Her har han også demonstreret sin ordentlighed: Når mennesker først er her, skal de også behandles rimeligt - dvs. sendes ud i samfundet for at arbejde, fremfor at visne væk i isolation.

HANS AFLØSER JETTE TJØRNELUND er kommet stærkt fra start som ny V-leder i Roskilde. Hun har ikke udsendt jubel-optimistiske proklamationer, om at 'hun kan slå en eller anden', og 'der kommer en god løsning i morgen'.

Tværtimod har hun understreget, at det kræver langsigtet og hårdt arbejde - måske endda i flere valgperioder for at få et 'systemskifte i Roskilde'.

DERMED GIVER HUN SIG SELV TID, og det er meget fornuftigt. I øvrigt kan meget også ske, før man aner. F.eks. hvis der kommer en ny regering.

Joy Mogensen har ganske vist lovet at blive som borgmester i denne periode. Men hvis hun bliver tilbudt en interessant ministerpost i en S-regering, hvor det ellers ikke vrimler med store talenter, kan situationen måske se helt anderledes ud i Roskilde, hvor hun hidtil har 'støvsuget' flertallet af stemmerne.

I mellemtiden er der fortsat god grund til at sende en stor tak til Bent Jørgensen, som har været - og heldigvis kan fortsætte i rollen som:

EN GOD MAND FOR ROSKILDE.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk