22. september 2019
Roskildes nye bydel Trekroner rummer mange aktive borgere og et meget varieret boligbyggeri. (Foto: Thomas Olsen)
Roskildes nye bydel Trekroner rummer mange aktive borgere og et meget varieret boligbyggeri. (Foto: Thomas Olsen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Trekroner gør Roskilde bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Trekroner gør Roskilde bedre
Roskilde Avis - 20. marts 2019 kl. 00:06
Af redaktør Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I SIDSTE UGE VAR ROSKILDE AVIS PÅ BESØG i den store, nye bydel Trekroner og bragte en række artikler om livet og udviklingen i denne del af kommunen.

På alle måder var det en opløftende oplevelse, og redaktionen håber, at læserne har oplevet det på samme måde.

FOR 40 ÅR SIDEN begyndte jeg som journalist i Roskilde, og dengang var området bare åben mark på vejen ud mod den lille landsby Marbjerg.

Ganske vist var RUC (Roskilde Universitets Center) åbnet nogle år før, men det havde ikke rigtig forbindelse til byen, det var opkaldt efter. De studerende kom hver morgen med toget fra København til Roskilde station og tog en bus ud til gruppearbejde en stor del af dagen - og så rejste de væk igen.

SIDEN ER DET LOKALE UNIVERSITET VOKSET SAMMEN med sin by. Ganske vist kommer hovedparten af de studerende stadig kørende med tog fra København - og kan nu stå af på stationen i Trekroner.

Men undervisere, administrativt personale og mange andre begyndt efterhånden at slå sig ned i byen, så de var med til at udvikle og ændre den til noget nyt og andet. Det gælder lige fra den lokale fagbevægelse til mange foreninger og det politiske liv.

LANGT IND I 1980'erne var Roskilde i vidt omfang en temmelig provinsiel købstad. domineret af ret få folk. Men så kom et opsving båret af fremsynede politikere, der turde tage store beslutninger, bl.a. om den nye bydel Trekroner.

De vigtigste aktører var periodens tre borgmestre Henrik Christiansen (S), Jette Kristensen (S) og Bjørn Dahl (V), men også konservative Aage Engelberth-Hansen samt Børge Dahl spillede en aktiv og positiv rolle.

NÅR ROSKILDE NU HAR FÅET DENNE ATTRAKTIVE BYDEL mellem RUC og ringvejen, kan vi ikke mindst takke disse folk, der også dengang blev kritiseret for at bruge for mange penge på 'luftkasteller'.

Deres politiske mod betyder, at Roskilde nu har et spændende kvarter, hvor mange nye indbyggere har lyst til at slå sig ned, hvis ellers de kan finde og betale en bolig.

FOR DET HØRER JO MED TIL HISTORIEN, at langt fra alle har råd til at flytte til Trekroner. Men så er det værd at huske på, at de nye og forholdsvis velstillede indbyggere i dette område er med til at gøre hele Roskilde rigere.

Mange af dem er f.eks. aktive med at starte virksomheder, hvilket skaber både omsætning og nye jobs. Det giver alt sammen indtægter, så der bl.a. bliver bedre råd til at renovere i andre dele af byen, hvor man så kan bo til en mere fornuftig husleje.

TIDLIGERE HAR ROSKILDE AVIS SKREVET om Svogerslev, der ligeledes er et meget spændende og aktivt område, som er med til at skabe en god kommune.

Derefter kommer turen senere til bl.a. Jyllinge og Viby, hvor der også foregår meget, som er værd at fortælle om til hele kommunen.

AVISENS IDÈ med at skrive om de forskellige dele af Roskilde er at skabe en lokal offentlighed, hvor folk kan følge med i, hvad de andre laver rundt om i kommunen. Vi har alle brug for at kende så mange af de øvrige roskildensere som muligt.

På den måde får vi nemlig i Roskilde en offentlighed, der i virkeligheden også er forudsætningen for et velfungerede lokalt demokrati med en åben debat og udveksling af synspunkter.

Med de mange aktive og engagerede mennesker i kvarteret kan man også på den måde konkludere, at:

TREKRONER GØR ROSKILDE BEDRE

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk