19. juli 2019
Joy Mogensen, der her taler ved et Grundlovsmøde ved Stændertorvet, får større indflydelse ved at fortsætte som Roskildes borgmester - fremfor at tage imod en eller anden ministerpost. (Arkivfoto: Erling J.)
Joy Mogensen, der her taler ved et Grundlovsmøde ved Stændertorvet, får større indflydelse ved at fortsætte som Roskildes borgmester - fremfor at tage imod en eller anden ministerpost. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Forskud på tiden efter Joy

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Forskud på tiden efter Joy
Roskilde Avis Paperboy - 26. februar 2019 kl. 00:05
Af redaktør Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

BYENS BORGMESTER Joy Mogensen nævnes nu af flere som en mulig minister, hvis der kommer en anden regering efter folketingsvalget i løbet af foråret. Alene udsigten, til at det kan ske, har allerede sat ekstra gang i alle de politiske partier i Roskilde.

Ved det sidste kommunevalg i november 2017 fik hun så mange stemmer, at Socialdemokratiet for første gang i kommunens historie fik flertal alene. Derfor vil det forandre hele det politiske billede i Roskilde, hvis hun flytter til Christiansborg.

FOR OPPOSITIONEN, der reelt består af V-DF-K, og som i øjeblikket kun mønstrer 11 ud af byrådets 31 medlemmer, vil det give helt nye og bedre muligheder.

Hvis Joy Mogensen pludselig er væk, stiger deres chance for at opnå et magtskifte ved næste kommunevalg i 2021 kraftigt. Derfor er det forståeligt, at de i den situation vil vejre morgenluft.

FOR REGERINGSPARTIET i Socialdemokratiet, der aldrig før har fået så mange stemmer i Roskilde, vil det også give en hel anden situation.

Dels vil det blive umuligt ved et kommende valg at gentage en lignende succes. Dels vil flere medlemmer i partiets store byrådsgruppe på 16 medlemmer hurtigt begynde at positionere sig i håbet om at blive hendes efterfølger.

FØR SIDSTE VALG lovede Joy Mogensen i avisen, at hun ville blive på pladsen som borgmester og ikke lade sig friste af en mulig ministerpost en gang i fremtiden.

Forhåbentlig gælder det løfte fortsat, selv om Mette Frederiksen skulle finde på at ringe med et eller andet tilbud.

HVIS REGERINGEN SKIFTER, bliver Roskildes største problem nok, at Henrik Sass Larsen ser ud til at få en central og stærk placering - selv om det er svært at forstå hvorfor.

Han er valgt i Køge og har aldrig gjort noget godt for Roskilde-området. F.eks. demonstrerede han det, da borgerne i Jyllinge Nordmark havde brug for hjælp efter stormfloden i 2013. Dengang rykkede han alt for sent ud med utilstrækkelig hjælp.

SPØRGSMÅLET ER SÅ, hvordan Roskilde bedst får bremset den skadelige indflydelse fra Sass i en ny regering. Hvis Joy Mogensen får en mindre vigtig ministerpost og placeres på de bageste bænke i kabinettet, har hun ikke særligt store muligheder for det.

I stedet risikerer hun så at ende som en af de mange 'lovende unge ministre', hvis stjerne hurtigt blegner igen, og som ingen alligevel kan huske i løbet af kort tid.

SOM FØRSTEDAME i landets 10. største by har Joy Mogensen større indflydelse, når det gælder om at få udrettet noget, der kan mærkes af mange borgere.

For et år siden vandt hun desuden et vigtigt kampvalg om at få plads i den magtfulde bestyrelse for Kommunernes Landsforening, hvor hun også er blevet formand for Socialudvalget. Herfra har hun stor indflydelse i samarbejde med bl.a. Københavns overborgmester Frank Jensen.

DEN NU 38-ÅRIGE borgmester, der overtog de gyldne kæder for snart otte år siden, kan sikkert regne med at blive på pladsen i lang tid, hvis hun fortsætter med samme flid og overblik.

Hun har stor opbakning blandt borgerne i Roskilde, der føler sig fint repræsenteret af en yngre, kvik og dygtig blondine.

ALLE DISSE FORHOLD TALER FOR, at Joy Mogensen kan udrette mere og gøre større gavn ved at fortsætte som Roskildes borgmester.

Af samme grund skal hverken politiske modstandere eller partifæller i byrådet nok ikke glæde sig alt for tidligt ved at tage:

FORSKUD PÅ TIDEN EFTER JOY

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk