27. juni 2019
Alle partier i Roskilde Byråd har et ansvar for at få demokratiet til at fungere i en dialog med borgerne som her på biblioteket under valgkkampen i november 2017.
Alle partier i Roskilde Byråd har et ansvar for at få demokratiet til at fungere i en dialog med borgerne som her på biblioteket under valgkkampen i november 2017.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Demokrati for døve ører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Demokrati for døve ører
Roskilde Avis Paperboy - 12. februar 2019 kl. 13:40
Af redaktør Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

ROSKILDE BYRÅD HAR HOVEDROLLEN, når det gælder om at få demokratiet til at fungere i vores område. Kommunen styrer nemlig den største og mest nærværende del af den offentlige økonomi og indsats i forhold til borgerne.

Så meget vigtigere er det derfor, at disse vigtige beslutninger bliver truffet efter en lokal debat, hvor roskildenserne også selv er aktive deltagere.

MEN VED DET SIDSTE MØDE i byrådet, gjorde vore lokale folkevalgte ikke nogen god eller positiv figur. De talte og talte i en uendelighed, enten sagen nu var vigtig eller ej.

Efter tre timers stiv snak, opgav jeg helt at følge med - ud fra en betragtning om, at nu havde de da haft rigelig med tid til at komme frem med deres vigtigste synspunkter.

ALLE KAN FORSTÅ, at der er brug for en både god og grundig diskussion, hvis store og afgørende sager er på dagsordenen.

F.eks. når et flertal vil fusionere skolerne i Jyllinge og i Viby. Eller når man diskuterer kommunens økonomi i de kommende år, hvor valget kan komme til at stå mellem en stor spareplan eller højere skat.

MEN MUNDEN FIK LOV AT LØBE til næsten alle mulige punkter.

Selv når alle partierne på forhånd var enige i et udvalg, var der op til flere genier, som lige skulle sige noget om det, som jo under alle omstændigheder ville blive vedtaget.

BORGMESTER JOY MOGENSEN kan selvfølgelig prøve at styre debatterne hårdere og afbryde folk meget tidligere.

Men det er en skidt metode, der i stedet hurtigt kan føre til anklager og kritik om at 'kvæle ytringsfriheden i byens høje råd'.

DEN RIGTIGE LØSNING må være, at alle i byrådet tager et ansvar for at stoppe denne accelererende ord-diarré.

Mange synes sikkert, det er dejligt at høre sig selv tale. Men de bør faktisk tænke mere på, hvordan borgerne oplever det.

BYRÅDETS DEBATTER TRANSMITTERES PÅ EN TV-KANAL, der i gennemsnit har under et par hundrede seere. Det burde i sig selv vække eftertanke.

De folkevalgte har vel heller ikke brug for at svække den interesse, der stadig er for en lokal debat og kommunens beslutninger.

IMENS PRØVER DEN LOKALE PRESSE efter bedste evne at formidle, hvad der foregår, til den langt større del af roskildenserne, som heldigvis stadig følger med på denne måde.

Både Dagbladet og Roskilde Avis bringer i sine trykte aviser samt på det fælles nyhedssite sn.dk/roskilde artikler med alle betydningsfulde nyheder.

HER FÅR BORGERNE et redigeret udpluk med de vigtigste beslutninger og debatter, så man let og hurtigt kan få et overblik.

I professionelle medier som Dagbladet og Roskilde Avis får politikerne heller ikke mere plads, selv om de gentager sig selv flere gange - eller taler langt om noget, der for længst er besluttet.

DE LOKALE FOLKEVALGTE i Roskilde Byråd vil gøre sig selv og hele den lokale debat en meget stor tjeneste, hvis de koncentrerer sig mere - fremfor bare at lade mundlæderet løbe. I sidste ende er det respekten og interessen for vores folkestyre, som er på spil.

Ellers risikerer vi at ende i samme situation, som man nu kan se andre steder, hvor en betydelig del af befolkningen ikke længere gider høre på dem, de selv har valgt.

Derfor har alle et ansvar for at undgå at ende i:

ET DEMOKRATI FOR DØVE ØRER

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk