21. oktober 2019
Til hverdag er Lars Christian Schmith instruktør og uddannelsesleder i den kinesiske form for yoga, der kaldes QiGong
gallery icon

Se billedserie

Til hverdag er Lars Christian Schmith instruktør og uddannelsesleder i den kinesiske form for yoga, der kaldes QiGong
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fint besøg: Kom og få en krammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fint besøg: Kom og få en krammer
Roskilde Avis - 16. oktober 2018 kl. 00:06
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lars Christian Schmith fra Lejre er med, når den verdenskendte Amma deler ud af sin kærlighed sidst i oktober.

- Det er svært at forklare, hvad hun gør ved folk. Hendes nærvær får folk til at stoppe op og mærke sig selv på en helt ny måde. De har en indre glød og en energi i sig selv, som de pludselig kan mærke, fortæller Lars Christian Schmith.

Det er Amma, han taler om. Hun er en 65-årig indisk kvinde, der i hjemlandet, og i store dele af verden i øvrigt, sammenlignes med Dalai Lama. Hendes tilsyneladende uudtømmelige medmenneskelige kærlighed og medfølelse har gjort hende kendt i hele verden, og hun er særligt berømmet for sine helende omfavnelser. Dem har hun i skrivende stund givet ikke mindre end 38 millioner af over hele verden, og nu kommer hun for første gang til Danmark for at dele ud af sin kærlighed.

- Det er stort, og en enestående anledning for danskere at møde et menneske, der er så autentisk, som hun er. Amma står for kærlighed, tolerance, og forståelse på tværs af religioner, siger Lars Christian Schmith, der selv har opnået at få 35 knus af Amma i både Europa og Indien gennem årene.

Tro, håb og kærlighed
Amma kaldes for Mahatma i sit hjemland, hvilket betyder 'en stor sjæl', og hun har været indstillet til Nobels Fredspris. Lars Christian Schmith er derfor ikke i tvivl om, at det bliver en helt særlig begivenhed for danskerne, når Amma besøger Brøndbyhallen gennem en to dage lang event den 23. og 24. oktober. Arrangørerne regner med, at 5-10.000 danskere vil benytte lejligheden til at få et kram af den indiske kærligheds-formidler. Lars Christian Schmith er selv én af de 400 frivillige, der er med til at få eventen til at gå op, og han glæder sig som altid til et gensyn med den store sjæl.

- Essensen af alle religioner er den samme, og Amma nyfortolker af de store religioner. Menneskets lidelser er de samme alle steder, men vores største fattigdom er, at vi er blevet afhængige af penge. Vi har lukket af for nærværet og kærligheden til hinanden, og Amma er i virkeligheden det vi kender som tro, håb og kærlighed, siger han.

Uudtømmelig energi
Lars Christian Schmith er oprindeligt uddannet lærer, men har de sidste mange år ernæret sig som instruktør og uddannelsesleder i den kinesiske form for yoga, der kaldes QiGong. Han nærer en særlig interesse for spiritualitet og de oprindelige visdomstraditioner, og han har netop i sit møde med Amma fundet svar på mange af sine spørgsmål til tilværelsen.

- Amma har ændret mit livssyn, og hun er et levende eksempel på, at der findes kærlighed, fred og tolerance i denne verden. Samtidig er hendes tilgang til spiritualitet meget konkret, jordnær og praktisk. Hun trækker på en uudtømmelig kilde af energi, og jeg kan mærke, at der sker noget i min krop, så at vi nu får Amma til Danmark, er både stort og betydningsfuldt, siger han.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk