21. juli 2019
Troels Dam Christensen fra Trekroner har stillet et borgerforslag, der nu har rundet 25.000 underskrifter.
Troels Dam Christensen fra Trekroner har stillet et borgerforslag, der nu har rundet 25.000 underskrifter.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimalov på vej i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimalov på vej i Folketinget

Roskildensers borgerforslag er på vej mod 50.000 underskrifter

Roskilde Avis Paperboy - 24. januar 2019 kl. 12:00
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Verdens førende klimaeksperter er enige: De næste 5-10 år er altafgørende, hvis vi skal forhindre de værste konsekvenser af klimaforandringerne for mennesker og natur.

Det er baggrunden for, at roskildenseren Troels Dam Christensen har stillet borgerforslaget om en dansk klimalov, der efter en uge allerede har opnået over 25.000 af de foreskrevne 50.000 underskrifter for at blive behandlet i Folketinget.

Troels Dam Christensen er sekretariatsleder NGO'en 92-gruppen, der arbejder for en bæredygtig udvikling, og han har stillet forslaget i forening med et netværk af andre organisationer med samme mål, herunder Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening og Verdensnaturfonden.

Politisk uvilje

- Alle erkender, at det haster for klimaet, men reelt har Danmark ikke nogen mål, der lever op til Paris-aftalen. Vi er nødt til at have højere klimamål - ikke mindst på den korte bane, for de næste 5-10 år bliver helt afgørende, hvis vi ikke skal starte en katastrofal udvikling, siger Troels Dam Christensen.

Danmark har klimamål for 2050, men vi har ingen delmål, som bringer os på vej i den rigtige retning mod det fjerne mål om over 30 år.

- Der er stor politisk uvilje mod at sætte mål, og vi skubber bare det hele foran os. Men vi skal sætte klimamål på den korte bane, som svarer til det, videnskaben siger, er nødvendigt. Og vi skal have mål på sektorer så som landbrug og transport. Samtidig ønsker vi, at alle større økonomiske planer bør screenes for klimaeffekt, og så skal der planlægges kompenserende tiltag, siger sekretariatslederen.

Læs mere om borgerforslaget på www.borgerforslag.dk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk