14. november 2019
Hvem kender ikke Kaffepigen fra FDB?s plakater tegnet af Aage Hansen? Permild & Rosengreen har eksklusivret til en lang række af de klassiske plakatmotiver.
gallery icon

Se billedserie

Hvem kender ikke Kaffepigen fra FDB?s plakater tegnet af Aage Hansen? Permild & Rosengreen har eksklusivret til en lang række af de klassiske plakatmotiver.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kaffepigen er flyttet til byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kaffepigen er flyttet til byen

Klassisk plakatforretning har slået rod i Roskilde

Opdateret 14. august 2019 kl. 09:19
Roskilde Avis - 14. august 2019 kl. 06:10
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi kender alle motiverne på de ikoniske plakater: Kaffepigen og Tobakspigen af Aage Sikker Hansen, Zoo-plakaterne og betjenten, der leder andemor og hendes ællinger over vejen i Wonderful Copenhagen. Hertil kommer motiverne fra Matador, og de smukke Danmarks-billeder fra tegneren Aage Rasmussen.

Viderefører arven

Det relativt nye er, at alle disse klassiske plakater nu udgår fra Roskilde, nærmere bestemt Langebjergvænget i Trekroner.

Da David Furland Ree overtog Danmarks ældste plakatbutik, Permild & Rosengreen, for et år siden, rykkede han nemlig ved samme lejlighed virksomheden fra Frederiksberg til Trekroner.

- Det er en gammel virksomhed, men vi forsøger at videreføre arven med kunst og høj kvalitet, siger indehaveren om plakatforretningen, der startede som kunsttrykkeri i 1947.

Klassikerne sælger

Permild & Rosengreen har syv ansatte og omkring 800 forskellige plakater i en række stilarter, fra klassiske danske plakater af Viggo Vagnby til kunstplakater af bl.a. Picasso, Hammershøi og Asger Jorn over udstillingsplakater fra Louisiana og Galerie Maecht, samt de ikoniske Zoo-plakater.

Herudover har virksomheden eksklusivret til FDB's plakater, Flemming Quist Møllers børneunivers med blandt andet Cykelmyggen Egon og række andre motiver, som bare bliver ved med at sælge.

- Klassikerne kører bare, men det interessante er at udvikle forretningen, siger David Furland Ree, som fx har indledt et samarbejde med en række kunstnere omkring plakater med de 17 FN-Verdensmål.

Gammelt bliver nyt

Herudover skal han snart genoptrykke nogle mere end 100 år gamle plakater fra kunstnersammenslutningen Den Frie på Østerbro i København.

- De ældste er fra 1904, og dem skal vi scannes og reproducere, fortæller plakatmanden, som regner med at de kommer i handlen i løbet af sensommeren.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk