19. maj 2021
Til 1. maj fortalte Joy Mogensen også om sin beslutning om at blive enlig mor.
gallery icon

Se billedserie

Til 1. maj fortalte Joy Mogensen også om sin beslutning om at blive enlig mor.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Joy har forberedt livet som enlig mor og borgmester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Joy har forberedt livet som enlig mor og borgmester
Roskilde Avis - 06. maj 2019 kl. 04:38
Af Foto: Kenn Thomsen

- Jeg har skam forberedt mit fremtidige liv som enlig mor og borgmester, så godt som muligt. Men selvfølgelig kan man ikke forudse alt.

Sådan fortæller Roskildes førstedame, der netop har haft flere livlige dage på forsiden af landets aviser op til 1. maj, efter at hun selv offentliggjorde nyheden om sin graviditet.

- Jeg er overvældet over de mange positive reaktioner, især fra næsten alle, som jeg møder her i Roskilde. Det har kun gjort min glæde endnu større.

- Enkelte har brokket sig over, at det skulle være et dårligt forbillede for familierne, når jeg nu bliver enlig mor. Men jeg mener nu, at man kan have mange forskellige typer familier og være lykkelig med det.

- Den slags må vel være op til den enkelte at bestemme selv, og mangfoldigheden i vores liv er efter min mening en af de store styrker i det danske samfund.

Elsker børn
Joy Mogensen forklarer, at hun altid har været meget glad for børn.

- Jeg har tilbragt meget tid med mine to nevøer og to niecer. Det har kun givet mig endnu mere lyst til også selv at blive mor, så det var mit største ønske.

- Hvis det skulle være, var det nu, fortæller den 38-årige borgmester, der efterhånden har beklædt stolen på rådhuset ved Køgevej i otte år.

For to år siden blev hun godkendt af sin egen læge til at få fertilitets-behandling, som så startede i 2018 og efter en række prøvelser til sidst gav det ønskede resultat.

- Donoren er helt anonym, så jeg ved ikke, hvem der er far. Når barnet en gang selv bliver voksen, har det så ret til at få det at vide.

Sidst i oktober
Borgmesteren er sat til at føde den 29. oktober i år, og regner med at kunne arbejde frem til da. Måske bliver den sidste del af perioden på nedsat tid, da hun i øjeblikket ofte arbejder både 12 og 14 timer de fleste af ugens dage.

- Jeg håber, at kunne være med til at vedtage kommunens budget for 2020 i starten af oktober.

- Efter fødslen vil jeg så holde helt fri frem til sommeren 2020 og nyde at være sammen med mit lille barn. Måske tager vi på en længere ferie, når jeg nu har chancen for at komme væk fra det hele og ikke skal blande mig i, hvad de andre laver, mens jeg har orlov.

I mesterlære
Sammen med Socialdemokratiets partiformand Jan Hjort planlagde Joy Mogensen hele processen med at offentliggøre nyheden og beslutte, hvem der skulle afløse imens, hvilket skabte en rokade i den store byrådsgruppe på 16 medlemmer.

Tomas Breddam skal være vikar for borgmesteren, og hun har allerede taget ham i mesterlære.

1. maj fulgtes han med hende til de mange forskellige arrangementer og forpligtelser, og i den kommende tid skal han også sættes ind i nogle af de øvrige opgaver. F.eks. som formand for Vikingeskibsmuseet, Roskilde Museum eller i samarbejdsgrupperne med RUC, Festivalen og byens mange uddannelsessteder.

Mor er med
Når hendes barselsorlov udløber i sommeren 2020 regner Joy Mogensen med at være tilbage for fuld kraft og stiller op igen for at blive genvalgt ved valget i efteråret 2021.

- Jeg er godt klar over, at nogle ting bliver anderledes, når jeg nu får en lille en at tage mig af. Men min mor er flyttet ind lige ved siden af, hvor jeg bor, og hun kan aflaste mig. Det samme har mine søstre og andre også lovet, så jeg regner med, at det nok skal gå, siger Joy Mogensen.

Foreløbig glæder hun sig nu over, at det mangeårige ønske om at få et barn er ved at gå i opfyldelse.

tk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk