17. oktober 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Tomas Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jesus og highfives: Konfirmander kom til en anderledes gudstjeneste i domkirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesus og highfives: Konfirmander kom til en anderledes gudstjeneste i domkirken
Roskilde Avis - 13. februar 2019 kl. 00:41
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I hold af omkring 600 konfirmander fra hele stiftet fyldtes Roskilde Domkirke fra tirsdag til torsdag i den forløbne uge til en forrygende fejring af kristendom, ungdom og fællesskab under landets største konfirmandtræf.

Kirkeband
Årets konfirmandtræf blev tirsdag aften skudt i gang med Johannes-evangeliets "jeg er..." som tema. Biskop Peter Fischer-Møller prædikede - men ellers var der ikke meget, der lignede sig selv i domkirken.

Bandet 'Five guys in a Church' spillede både før, under og efter biskoppens refleksioner, og rollespillere forklædt som kutteklædte munke førte eleverne rundt til poster i de forskellige hjørner af det store kirkerum.

Munkedans
Undervejs slukkedes loftslyset til tider helt, så kun den lille og lyseblå due over alteret lyste op, mens de brune munke dansede rundt i mørket med neonfarvede armbånd til det velspillende orkester.

Vi fik ganske vist både, nadver, fadervor og velsignelse - men ellers var der lagt op til en aften, hvor den aldrende Roskilde Domkirke gjorde sig så ung, som overhovedet muligt.

Ømme håndflader
Da de hundredevis af konfirmander til sidste strømmede ud af kirken, stod biskop Peter Fischer-Møller klar med stort smil og highfives til alle.

Konfirmandtræffet sluttede torsdag aften, og da havde i alt 3.451 konfirmander, 50 fortællere og 150 præster fra hele stiftet medvirket ved det store arrangement.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk