17. juli 2019
Merete Dea Larsen arbejder med sin viden fra både Roskilde og Christiansborg for at få gennemført mere begge steder. (Arkivfoto: Erling J.
Merete Dea Larsen arbejder med sin viden fra både Roskilde og Christiansborg for at få gennemført mere begge steder. (Arkivfoto: Erling J.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg har lyst til mere - Merete Dea (DF) håber på genvalg til Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg har lyst til mere - Merete Dea (DF) håber på genvalg til Folketinget
Roskilde Avis Paperboy - 09. februar 2019 kl. 00:19
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Nu er jeg for alvor kommet i gang med arbejdet i Folketinget, og det har givet mig lyst til at udrette mere. Derfor håber jeg også meget på at blive genvalgt ved valget, der kommer inden så længe.

Sådan forklarer folketingsmedlem Merete Dea Larsen (DF). Sammen med Mette Gjerskov (S) er hun i øjeblikket det eneste folketingsmedlem fra Roskilde. Ved det kommende valg er der desuden to andre kandidater fra kommunen, nemlig Lars-Chr. Brask (V) og Jan Bjergskov (SF).

Den nu 40-årige Merete Dea Larsen har samtidig været frontfigur for Dansk Folkeparti i Roskilde Byråd siden 2005.

For godt et år siden fik hun sit tredje barn Marie og holdt en lille pause fra politik. Men nu er hun tilbage for fuld kraft, mens manden Kasper hjælper godt til hjemme i Svogerslev.

Godt samarbejde
Merete Dea har i løbet af sine fire første år på Christiansborg fundet frem til, hvad man egentlig skal gøre for at blive hørt og faktisk få gennemført noget.

- Jeg har arbejdet med bolig og bygge området, som nogle måske synes ikke er så sexet. Men jeg synes, det rummer meget vigtige spørgsmål, der afgør leveforhold og muligheder for alle mennesker.

- Nu mener jeg at have fået godt fat og har mange gode kontakter i forskellige organisationer og blandt de andre partier. F.eks. har jeg et godt samarbejde med Kaare Dybvad (S) fra Holbæk. Vi er ofte enige, og respekterer altid hinanden.

En af de sager, som Merete Dea har været meget optaget af, er at få lagt den private udlejning af værelser gennem Airbnb ind i lovpligtige rammer, for at stoppe skattesnyd og konkurrence-forvridning i forhold til hoteller og lignende, der skal følge lovens krav.

- Problemet er, at de store - som regel ikke beskattede indtægter - fra denne form for udlejning presser prisen op på boliger. Så ender det med, at almindelige mennesker med normale indtægter slet ikke får råd til at bo i de større byer. Det her er også vigtigt for Roskilde, hvor den samme tendens kan være på vej.

- Jeg er glad for, at Folketinget nu er enige om en lov, der regulerer denne trafik. Så må vi håbe det hjælper - ellers må man regulere endnu hårdere, mener Merete Dea.

Vil hindre spekulation
Roskildes DF-repræsentant på Christiansborg er i det hele taget optaget af at hindre den vilde spekulation med boliger.

- Vi skal have gjort noget ved den trafik, hvor store koncerner opkøber ejendomme, laver en mere eller mindre nødvendig modernisering - og så bagefter skruer huslejerne vildt op. Det gavner jo hverken beboerne eller samfundet.

I Roskilde har Merete Dea Larsen blandt andet været optaget af at stoppe forfaldet på den gamle højskolebygning ved Frederiksborgvej. Hun mener, at byrådets flertal, slet ikke har gjort nok for at hindre, at nogle af sidebygningerne, med bopælspligt, stod og faldt sammen. Disse var det bedste redskab kommunen havde, for at sikre bygningens overlevelse, men man valgte at lade disse nedrive uden at hovedbygningens restaurering er igangsat.

Efter hendes opfattelse har de tidligere ejere fra pensionskassen Pensam været interesserede i at få plads til at opføre flere boliger, end de havde fået lov til ifølge den gældende lokalplan.

- Nu er der nye ejere, og taget er fjernet, så regnen kan komme ned i den ellers sunde hovedbygning. Jeg håber, at kommunen denne gang kender sin besøgelsestid, så hele højskolen ikke bliver ødelagt, forklarer hun.

Demokrati i boligselskaber
Merete Dea Larsen er desuden optaget af demokrati i de almene boligselskaber, som bl.a. i Roskilde har mange lejligheder, hvor en stor del af byens befolkning lever.

- Jeg tror, vi skal have nogle mere præcise regler, så både beboere og selskabernes ledelse er helt klar over, hvem der bestemmer hvad.

- Vi skal have en balance, så beboerne oplever, at de også bliver hørt - og ikke kørt over. Men selvfølgelig skal et boligselskab, der fungere demokratisk, også kunne gennemføre noget, når en beslutning er truffet, forklarer hun. Dette arbejde har hun igangsat, så der skal arbejdes med det efter et valg hvor der er ro til at lave arbejdet ordenligt.

Intriger i byråde
Merete Dea Larsen er også vendt tilbage i Roskilde Byråd, hvor hun som leder for DF bl.a. har plads i det centrale Økonomiudvalg.

- Jeg synes, at stemningen efter det seneste valg er blevet ret underlig og præget af intriger.

- Efter min opfattelse er det meget underligt, at så mange skal sige noget om et punkt, som alle partier allerede er enige om. På den måde tager møderne jo uendelig lang tid, og jeg er bange for, at det er dræbende for demokratiet. Borgerne taber jo interessen for at følge med i debatten, hvis man på den måde misbruger sin taletid og ytringsfrihed.

- Men nu gælder det altså i første omgang Folketingsvalget, hvor jeg virkelig håber på at kunne forsætte det arbejde, som jeg nu er kommet godt i gang med.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk