26. juni 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iværksættere får ting i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iværksættere får ting i gang
Roskilde Avis Paperboy - 10. februar 2019 kl. 00:16
Af Mette Ehlers Mikkelsen /direktør i Erhvervsforum Roskilde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

'Jeg regner med altid at være iværksætter. Jeg bliver ved med at sætte ting i værk. Ellers er jeg da gået i stå.' Nogenlunde sådan præsenterede en ildsjæl og iværksætter sig.

Det slog ligesom fast, at det at være iværksætter er noget, man altid kan og måske bør være. Ikke noget man nødvendigvis vokser fra, når man bliver ældre eller virksomheden mere etableret. Iværksætteren som sagde det, er i dag iværksætterkonsulent hos os.

Gode forudsætninger Roskilde er en kommune med virkelig stærke borgere. Det er en stor kommune. En videnkommune med uddannelsesinstitutioner. Beliggende centralt på Sjælland med let adgang til hele Sjælland, Hovedstadsområdet og via lufthavne til hele verden. Allerede her, har iværksætteriet gode vilkår. Det mærkes.

Kend en iværksætter ud
Mange har et billede af en iværksætter som en der er ung. Måske noget med IT. Eller en ny butik.

Iværksætter kommer heldigvis i alle aldre og forretningsområder. Nogle er unge og måske endnu i gang med en uddannelse. Andre erfarne specialister, som beslutter sig for at levere netop deres rådgivning sådan som de har erfaring for det virker bedst.

Andre igen starter for at fastholde kontakten til arbejdsmarkedet, hvor det måske er svært at finde nyt job. Nogle udlever en drøm om at skifte til noget helt andet og begynder at brygge øl eller mjød.

Alle bydes velkommen
Alle nye virksomheder bydes velkommen til Roskilde med et brev fra borgmesteren selv og erhvervsforum. Det er rigtig god stil og ikke en selvfølge.

Her får man lige det gode signal, at man er velkommen og samtidig enkelt at vide, hvordan forvaltningen kan hjælpe, og hvordan man kan henvende sig, og det endda kun eet sted. Samtidig at der også er viden og netværk at hente i Erhvervsforum. Der er sendt mange breve afsted i 2018.

Der er rigtig stor efterspørgsel efter rådgivning. Vores oplevelse er, at det er fordi der er mange nye iværksættere.

Roskilde hjælper
Roskilde kommune har valgt at tilbyde erhvervsservice, så Erhvervsforum har mulighed for at tilbyde sparring til iværksættere.

Det kan være alle de emner, der er i kurset. Man bliver også næsten altid anbefalet rådgivere som advokater, revisorer, banker m.fl. som kan hjælpe konkret. Der er også et erhvervshus Sjælland, Eksportrådet, Vækstfonden mfl. som man kan have glæde af, og det sørger vi for at kende og formidle videre til.

Inspiration og værktøj
Viden og inspiration får man sjældent for meget af. Ingen af os kan vide alt. Derfor har vi også masser af korte kurser, hvor man får mulighed for at blive skarpere på digitalisering, salg mm.

Vi trækker gerne vores lokale eksperter ind, så vi får hjulpet hinanden. Et erhvervsnetværksmøde i sig selv give også den mulighed for mange, at man lige får trænet elevatortalen, altså muligheden for at fortælle om sit produkt så kort og præcist, som man ville gøre det, hvis man stod i en elevator og lige havde mulighed for at præsentere sig.

Her får man også reaktioner på, hvem der fatter interesse for ens produkt, og hvad de kan se, man kan hjælpe med. Det med at møde kunderne er altid godt, og samtidig svært, og måske allersværest, når ens idé eller produkt er nyt.

Kursus for iværksættere
Uanset at iværksættere er forskellige, så skal alle der har virksomhed forholde sig til virksomhedsformen, regnskab, finansiering, god kundeservice, prissætning, forretningsmodel, markedsføring, salg, hjemmeside, sociale medier og en række andre emner.

Dem kan ingen være ekspert i alle sammen. Slet ikke fra dag 1. Så derfor udbyder Zealand - erhvervsakademi Sjælland og Erhvervsforum kursus for iværksættere. Der var over 20 på hver af de to kurser i 2018, og næste kursus starter sidst i februar.

Iværksætterhoteller
Vores erfaring er, at mange arbejder alene ud fra deres hjem. Derfor kan det være ekstra rart at komme ud. Måske også strukturere sin dag, så arbejde og fritid ikke flyder helt sammen. Også her er Roskildes styrke tydelig. Her er nemlig et imponerende antal gode muligheder.

En del er knyttet til uddannelsesstederne, som DTU Link / Risø, der tilbyder forskning som en del af miljøet. Spring Nordic, der før hed CapNova, som ligger ved RUC. Handelsskolen har også plads til iværksættere. Zealand og DTU har laboratorier, hvor man kan teste ideer af. Orange Makers giver plads til produktion.

Villa Virkelyst er nyt i Viby og rummer masser af fortælleglæde. Business House udvider og giver nyt fokus til studerende. VOXEværket, Jyllinge Erhvervshus og Himmelev Bygade rummer stærke miljøer. Vækstfabrikken på Musicon har perfekte rammer at starte op i. Med den fare, der altid er i at nævne nogle, så er her et indtryk af, de mange muligheder, Roskilde rummer.

Iværksætter kommer heldigvis i alle aldre og forretningsområder. Nogle er unge og måske endnu i gang med en uddannelse. Andre erfarne specialister

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk