21. september 2020
Elevrådsformand Kezia Fuglø Gregersen (forrest i midten af billedet) betoner relationen mellem lærer og elev som afgørende for den gode underviser.
gallery icon

Se billedserie

Elevrådsformand Kezia Fuglø Gregersen (forrest i midten af billedet) betoner relationen mellem lærer og elev som afgørende for den gode underviser.
Foto: Himmelev Gymnasium Roskilde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Himmelev Gymnasium Danmarksrekord: 20 lærere indstillet til undervisningspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Himmelev Gymnasium Danmarksrekord: 20 lærere indstillet til undervisningspris
Opdateret 12. april 2019 kl. 09:21
Roskilde Avis - 11. april 2019 kl. 15:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ikke mindre end 20 lærere på Himmelev Gymnasium er indstillet til Politikens Undervisningspris, hvilket er bemærkelsesværdigt for så relativt lille et gymnasium - faktisk er det Danmarksrekord. Af samme grund er uddannelsesleder Louise Ravn imponeret over både lærere og elever.

- Vi er stolte, ikke blot fordi det er en Danmarksrekord, men særligt fordi vi bliver bekræftet i det, vi mærker til dagligt, nemlig at der er et særligt bånd mellem eleverne og lærerne på skolen, siger uddannelseslederen.

Kæmpe anerkendelse
Det er eleverne, der har indstillet deres lærere og med hver indstilling følger en motivation og et konkret eksempel fra undervisning.

Og det er da også især relationen mellem lærer og elever, der fremhæves, men også evnen til at gøre undervisningen interessant og relevant, til at variere undervisningsformerne og fx inddrage moderne medier nævnes af eleverne som særlige kvaliteter hos Himmelev Gymnasiums lærere.

- Det store ved en indstilling er i min optik, at en elev ikke bare har syntes godt om en lærer eller liket ham/hende på en side, men har brugt tid på at sætte sig til tasterne og formulere en indstilling. Det er en kæmpe anerkendelse af den enkelte lærer, fortsætter Louise Ravn.

Smittende interesse
En af gymnasiets 700 elever er elevrådsformand Kezia Fuglø Gregersen, der vurderer ingredienserne til en god lærer på denne måde:

- Det, som i min optik gør en god lærer, er høj faglighed, autenticitet og interesse, og med interesse mener jeg både for det pågældende fag såvel som for eleverne. Relationen mellem lærer og elev er utrolig vigtig, fordi lærerens tilgang til både faget og eleven, er af kæmpe betydning for elevens personlige motivation og interesse for faget. Når vi på Himmelev endnu engang slår rekorderne for antallet af indstillede lærere, vidner det om, at vi har nogle lærere, som udover faglig dygtighed besidder evnen til at møde os elever i øjenhøjde og derved skabe trygge rammer for læring samt smitte os med deres egen interesse for fagene.

Politikens Undervisningspris
Politikens Undervisningspris uddeles hvert år, og der er en pris til både grundskolen, de gymnasiale uddannelser og erhvervsskolerne. Med prisen følger 75.000 kr som for en dels vedkommende er øremærket enten efteruddannelse eller et projekt på skolen. Prisen uddeles den 7. maj 2019.

De indstillede er:
Anne Dalkoff (dansk og engelsk)

Lasse Nielsen (historie og samfundsfag)

Pernille Lindtner (dansk og historie)

Steffen Skjørbæk (matematik og fysik)

Søren Kauffeldt (samfundsfag, historie og erhvervsøkonomi)

Jens Davids (naturgeografi og biologi)

Eva la Cour (dansk og historie)

Mona Ingemann (engelsk)
Rasmus Kjærgaard Petersen (dansk og historie)

Lotte Samsøe (dansk og samfundsfag)

Ulla Falcon (dansk og samfundsfag)

Søren Lodberg (fysik og matematik)

Tina Maria Pedersen (engelsk og dansk)

Peter Poulsen (religion og historie)

Sara Dahl (religion og oldtidskundskab)

Charlotte Øland (musik og dansk)

Stephan Magalios (tysk og matematik)

Anne Vestergaard (dansk og religion)

Rikke Rasmussen (kemi og matematik)

Camilla Thomsen (mediefag og engelsk)

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk