21. maj 2019
De stolte nye brandkadetter marcherede ind og stod på rad og række, mens roserne haglede ned over dem.
gallery icon

Se billedserie

De stolte nye brandkadetter marcherede ind og stod på rad og række, mens roserne haglede ned over dem.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her er de nye brandmænd - kadetter til eget brandvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er de nye brandmænd - kadetter til eget brandvæsen
Roskilde Avis Paperboy - 13. december 2018 kl. 00:11
Af Foto: Peter Andersen Tekst: Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Roskilde Brandvæsen skal genopstå som et selvstændigt og kvalitetspræget beredskab, står nye rekrutter klar til at rykke ind i rækkerne. Det blev tydeligt onsdag aften, da et nyt hold brandkadetter havde færdiggjort deres uddannelse og modtog masser af ros på beredskabsstationen ved Vindingevej.

For syvende gang var et hold unge i alderen 14-17 år færdig med et intensivt kursus, hvor de har lært om førstehjælp, brandbekæmpelse og andre nyttige kundskaber. Men fremfor alt har de fået tro på egne evner og tillid til at kunne klare opgaverne i et fælleskab med andre.

Denne metode til at få velfungerende samfundsborgere ud af unge, der måske ellers tvivler på sig selv, blev fremhævet gang på gang i forskellige taler.

Beredskabschef Lars Robétjé fortalte om, hvordan de fleste af årets brandkadetter nu fortsætter med at uddanne sig yderligere, så de kan blive rigtige brandmænd.

Nye rekrutter er klar
Dermed vil han få gode muligheder for at rekruttere nye folk, når han inden længe skal til at genopbygge et effektivt og selvstændigt Roskilde Brandvæsen.

- Vi er stolte af jer og glade for på denne måde at have givet jer en ny tro på, at I også er gode nok, forklarede Lars Robétjé.

Færre ballademagere
Politiinspektør Michael Rasmussen, der på politigården i Skovbogade bl.a. har ansvar for Forebyggelse, forklarede til Roskilde Avis, at der faktisk er blevet færre kriminelle blandt de unge i dag end for år tilbage.

- Derfor arbejder vi nu på en anden måde med at skabe selvtillid og evne til gruppesamarbejde hos unge, der måske har andre problemer med mobning, isolation osv. Det hjælper jo alt sammen med, at de bedre kan fungere godt i samfundet.

Borgmester Joy Mogensen talte til de nye brandkadetter om, hvordan man også selv kan tage ansvar for sin fremtid ved at gøre noget.

- Nu har I bevist, at det kan I godt klare, når det er nødvendigt. I Roskilde er vi stolte af at have sådan nogle unge mennesker som jer, sagde hun.

En stor indsats
Roskildes store boligselskab, der har over 8.000 boliger i byen, har gennem årene også støttet projektet med brandkadetterne meget. Ifølge selskabet har denne indsats mod brande og andre former for ødelæggelser rundt om i bebyggelserne allerede sparet lejerne for udgifter på over 5 mio. kroner.

Indsatsen har nu også bestået i, at en af boligselskabets ansatte Simon Skov-Langfeldt har været med til at få flere unge til i det hele taget at stille op som brandkadetter.

Direktør Bo Jørgensen fra boligselskabet brugte i sin tale til brandkadetterne billedet om at få opfyldt en drøm:

- Når vi ser, hvor langt I er kommet i dag, kan vi sige: I har fået opfyldt en drøm, fordi I brænder for det.

Til sidst fik alle de 11 nye brandkadetter overrakt et bevis på, at de nu har gennemført denne uddannelse.

Plus mange kram og lykønskninger fra familie og venner, der også var mødt frem på brandstationen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk