20. juni 2019
Parkeringssituationen i Roskilde er fortsat utilfredsstillende, og derfor gennemfører handelslivet en spørgeundersøgelse om forskellige muligheder for betalt parkering. (Foto: Per Rudkjøbing)
Parkeringssituationen i Roskilde er fortsat utilfredsstillende, og derfor gennemfører handelslivet en spørgeundersøgelse om forskellige muligheder for betalt parkering. (Foto: Per Rudkjøbing)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Handelsliv vil overveje p-betaling i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Handelsliv vil overveje p-betaling i Roskilde
Opdateret 02. juli 2018 kl. 16:43
Roskilde Avis Paperboy - 02. juli 2018 kl. 16:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Handel er klar til at overveje, om der kan være fordele ved at indføre en eller anden form for betaling for parkering i byens centrum. Derfor gennemfører organisationen en Gallup-undersøgelse for at lodde stemningen blandt indbyggerne og de mange kunder, der kommer til byen for at handle.

arrow Læs også: I Faxe er gratis p-pladser et tilflytter-argument

- Vi må erkende, at parkerings-situationen er uholdbar i dag. Vore kunder kan ikke finde tilstrækkeligt med pladser, forklarer formanden for Roskilde Handel Torben Stevold.

- Samtidig optages en del af pladserne hele dagen af folk, der arbejder i byen. Men det har jo aldrig været meningen, at de på den måde er med til at holde kunder og turister væk fra Roskilde, fordi de ikke kan komme til.

Ingen færdig mening
Torben Stevold understreger, at Roskilde Handel ikke på forhånd har nogen færdig mening om, hvad der vil være rigtigt og forkert.

- Man kan tænke sig gratis parkering i én eller to timer, før der skal betales. Man kan tænke sig en bestemt betaling på visse steder, så folk altid kan være sikre på at finde en plads dér. Der er fordele ved både det ene og det andet system, så derfor vil vi nu høre brugernes mening.

- Under alle omstændigheder må Roskilde aldrig indføre en eventuel betalings-parkering, uden at den først har været ordentligt diskuteret og kommunikeret. Det har man meget dårlige erfaringer med i nogle nabobyer, så den fejl behøver vi i hvert fald ikke at gentage.

Handelsformanden fremhæver samtidig, at indkøbsmønstre og -vaner hele tiden udvikler sig:

- Efterhånden foretages halvdelen af indkøbsturene i centrum på cykel, og mange kunder kommer også med det offentlige. Den slags kendsgerninger skal vi selvfølgelig også tage hensyn til.

Medlemmer tilbage
Siden Torben Stevold sammen med en ny bestyrelse i foråret vendte tilbage i spidsen for Roskilde Handel, der i en periode ellers var præget af 'kul og koks', er det lykkedes at vende udviklingen for organisationen.

14 butikker og virksomheder ekstra er nu igen med på medlemslisten, som dermed er nået op på 190.

- Jeg tager det som et udtryk for, at der er tillid til vores arbejde og forståelse for, at butikker og andre virksomheder i Roskilde er nødt til at arbejde sammen i fælles interesse, forklarer Torben Stevold.

tk

arrow Hillerød har lempet på p-reglerne
20. februar 2019 kl. 11:54 Opdateret: kl. 10:28
arrow P-afgifter: Byer gør parkering gratis, mens andre indfører betaling
20. februar 2019 kl. 10:35 Opdateret: kl. 10:29
arrow Borgmester: - Gratis parkering er vigtig
20. februar 2019 kl. 08:42 Opdateret: kl. 15:47
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk