26. marts 2019
Foto: Jan Partoft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gav fødselsdagsbarnet tæsk: 10 elever sendt hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gav fødselsdagsbarnet tæsk: 10 elever sendt hjem
Roskilde Avis Paperboy - 19. november 2018 kl. 11:11
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

10 elever på Roskilde Katedralskole gav fødselsdagsbarnet, en 16-årig elev, tæsk fredag 9. november.

arrow Læs også: Politiet dropper sag: Tæskende elever risikerer stadig at ryge ud fra gymnasium

Tævene faldt i anledning af et fødselsdagsritual. Her gav den 16-årige lov til, at eleverne måtte tæve ham i 16 sekunder.

Det planlagte overfald blev filmet og lagt på de sociale medier, hvor der florerede rundt, så skolens rektor også så det.

I videoen kan man se, at stopuret bliver sat, og at han bliver hevet ned på ryggen af gruppen.

Herefter bliver han slået, sparket og trampet på. En del af eleverne trækker sig tilbage fra slagpladsen. Muligvis fordi det bliver for meget.

Sagen blev senere meldt til politiet.

Sendt hjem
Overfaldet betød, at de 10 elever blev hjemsendt.

Skolens rektor Claus Niller forklarer, at skolens ledelse får kendskab til det hele tirsdag 13. november. De beslutter at hjemsende 11 elever, mens sagen behandles.

Den 14. og 15. november afholder skolen samtaler med de pågældende elever og deres forældre. Det viser sig, at den ene ikke har noget med episoden at gøre og kan derfor umiddelbart genoptage sin skolegang. De øvrige 10 er fortsat hjemsendt.

Efterfølgende er der udsendt høringsbreve med påtænkte sanktioner til 10 elever. Det kan være midlertidig eller permanent bortvisning fra skolen.

Ingen respekt for vold
I et nyhedsbrev skriver Claus Niller:

Roskilde Katedralskole lægger i det daglige arbejde med eleverne stor vægt på, at der et trygt og godt undervisningsmiljø for alle skolens elever. I alle de år jeg har været rektor, har jeg arbejdet benhårdt for at skabe en kultur på skolen, der er kendetegnet ved gensidig respekt og positiv adfærd. Derfor tager skolen afstand fra enhver form for vold eller anden krænkende adfærd, hvilket også fremgår af skolens studie- og ordensregler, som alle elever er bekendte med.

Undervisningsministeret har i et hyrdebrev i september 2018 til alle gymnasier skrevet, at ministeriet har en klar forventning til skolernes ledelser om at tage de nødvendige sanktioner i brug i forhold til adfærd, der har direkte indflydelse på undervisningsmiljøet, herunder ordenen og samværet på skolen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk