29. januar 2020
Sko & Torp trak det store publikum under sidste års Jyllinge Festival. I år er programmet yderligere spækket med store musikalske navne.(Foto: Sille Agerskov)
gallery icon

Se billedserie

Sko & Torp trak det store publikum under sidste års Jyllinge Festival. I år er programmet yderligere spækket med store musikalske navne.(Foto: Sille Agerskov)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuld plade på Jyllinge Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuld plade på Jyllinge Festival
Roskilde Avis - 15. august 2019 kl. 00:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En flok frivillige ildsjæle med særlig tilknytning til Jyllinge afholder for sjette år i træk festival midt i august på området mellem Hellig Kors Kirke og fjorden. Jyllinge Festival byder på to dage med gratis musik og underholdning for hele familien - og der er musik på programmet for enhver smag.

Kidd er tilbage
Fredagens underholdningsprogram starter for børneinstitutioner og lokale skoleklasser, hvor Stine Michel & EventyrOrkestret tager de mindste med i en magisk verden. Rapstjernen Kidd fyrer senere op for de tunge beats for de ældste klasser inden det voksne publikum indtager festivalpladsen hen ad eftermiddagen.

Bandet Bål og Brand åbner Store scene med melankolsk lejrbålsstemning og rock, skarpt efterfulgt af indie-bandet Select Captain, som tager publikum med på et roadtrip gennem et fængende og skrøbeligt musikalsk univers.

Skrål med på ABBA
Der er næppe nogen som kan undlade at synge med på ABBAs hits som "Waterloo", "Mamma Mia" eller "Dancing Queen". Publikum får alletiders chance for at skråle med, når ABBA Revival Band som første hovednavn fredag aften genopliver den legendariske kvartet.

Derefter er der ønskekoncert i teltet når Søren Sebber og Ønskeholdet på publikums anmodning spiller som "live jukebox".

Fra ungdomsscenen Hakuna Matata spiller DJ de nye, populære hits. Her optræder også TOKO, som er en ny og ung sanger og entertainer, der har fundet sin plads i et legende stævnemøde mellem pop- og funkgenren.

Bandet D/troit spiller en eksplosiv blanding af soul, funk og kærlighed fra Store scene inden fredag aften rundes af med lokale DJ Nyland, som sætter dansegulvet i teltet i kog med en solid omgang 80'er-musik.

Jazz, Lopper og løb
Lørdag morgen står i jazzens tegn samtidig med at loppemarkedet åbner og Jyllingeløbet skydes i gang. Brunchmenuen, som igen i år leveres af Restaurant Toldboden, akkompagneres traditionen tro af Freudendal-konceptet og Copenhagen Friday. Sidstnævnte er også kendt som husorkester på Brdr. Prices restaurant i København.

Det er også på den tid at de lokale foreninger og klubber åbner for boderne. Roskildebibliotekerne og Klub Roskilde Nord m.fl. har aktiviteter for børn og unge.

Efter brunchen tager Wonderbrazz over og tilsætter et skvæt funk, inden det nye initiativ 'Local Hour' overtager teltscenen, hvor man kan opleve en lille håndfuld lokale spirer. Skulle der være et lokalt band eller en solist, som har lyst til at optræde i ca. 20 minutter, så kontakt festivalens booking-ansvarlige på bands@jyllingefestival.dk . Den lokale sangerinde Nynne har allerede meldt sig.

Hellig Kors Kirke slår også dørene op og inviterer til "Cohen i Kirken" med Karsten Holm Trio, som fremfører de udødelige mesterværker af Leonard Cohen, der var kendt for de store sange med prægtig poesi.

Inderst inde
Sidst på eftermiddagen spiller Søs Fenger på Store scene med sit orkester. Publikum kan forvente at høre mange af de kendte og elskede sange som "Holder Øje Med Dig", "Inderst Inde", "Sidste Time", "Hvor end jeg går hen", samt nogle af de nyere radiohits "Kun Et Liv" og "Er Det Så Forbi". Det hele flettes sammen af personlige fortællinger fra sangerindens liv.

Svensk-britiske Tilde er et nyt navn på den svenske soul-scene. Sangene, som hun fremfører fra A.L.-scenen, indeholder tunge og pop-drevne sange med en retrofølelse - alle skrevet og komponeret af Tilde.

Nabiha og stadionrock
Hun er kendt som skøn dommer i "Danmark har Talent" på TV2. Nabiha spiller med sit fabelagtige band på Store scene lørdag kl. 19. Den søde sangerinde er dog også kendt for disse egenskaber på scenen, hvor hun charmerer sig ind i publikums hjerter. Hvem kender ikke hendes hits "Mind the Gap", "Deep Sleep" og "Never played the Bass".

Blues-musik plejer at trække mange mennesker til festivalen. Trainman Blues spiller i teltet med deres moderne, støvede blues sound.

Er man mere til gedigen stadionrock, spiller det autentiske U2-coverband Die Herren alle de kendte og elskede hits fra fire årtier, og lukker dermed Store scene. Imens optræder rapperen Omar fra Hakuna Matata-scenen, stærkt flankeret af DJs med fingeren på pulsen.

Cold Can Factory lukker festen fra A.L.-scenen i teltet med dansable hits fra 80'erne og frem.

Hele programmet er tilgængeligt på festivalens hjemmeside www.jyllingefestival.dk hvor man også kan orientere sig om aktiviteter og udvalg af mad og drikke.

Jyllinge Festival afholdes 16. og 17. august, og der er gratis adgang.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk