11. december 2019
Kathrine Krone Laurant i udstillingen om aktiv fritid. Her er der faktisk også plads til en slapper i en af de mange genbrugsmøbler.
gallery icon

Se billedserie

Kathrine Krone Laurant i udstillingen om aktiv fritid. Her er der faktisk også plads til en slapper i en af de mange genbrugsmøbler.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fritid er lykken: Hele verdens muligheder for et aktivt liv findes i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fritid er lykken: Hele verdens muligheder for et aktivt liv findes i Roskilde
Roskilde Avis - 23. juli 2019 kl. 00:10
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om stemningen i øjeblikket er sommersløv og afslappet, lever folk i Roskilde et aktivt fritidsliv. I Byens Hus på Stændertorvet tager man pulsen på fritidslivet i Bylivslab. Her kan man, både se på hvad, det er der sætter andre i gang og man kan selv byde ind med, hvad der er ens eget fritidsliv.

- Der sker så meget i Roskilde, at man roligt kan droppe turen til Thailand og blive hjemme, siger Kathrine Krone Laurent fra Byens Hus.

- Fritidslivet er tæt forbundet med, hvordan vi har det, og det er noget særligt i Danmark med den megen fritid, og fritid er lykken.

Udstillingen viser, hvor mange muligheder der er for at dyrke fritiden på en aktiv måde i Roskilde kommune.

- De voksne er meget aktive til at bruge naturen på egen hånd, siger Kathrine Krone Laurant.

- Med udstillingen vil vi også prøve at finde de ønsker og behov, der er til fritidsfaciliteter med hjælp af de besøgende.

- Samtidig vil vi også belyse de konsekvenser, der er ved at benytte naturen. Det bliver et valg mellem at benytte og beskytte. Det kan være lidt ligesom at vælge mellem et aktivt byliv og et område med ro.

Nogle af de mest benyttede steder til det aktive fritidsliv er for eksempel Hedeland. Her er der både benyttede områder og beskyttede områder, hvor Boserup Skov er et benyttet område.

Tager man tid til at gå en tur rundt i udstillingen i Byens Hus, er der gode chancer for at man bliver overrasket over alle de muligheder, der er i nærområdet for at være aktiv.

- Her kan man godt bruge udtrykket Staycation, som er en sammentrækning af stay og vacation, eller bliv og ferie, siger Kathrine Krone Laurent.

- Det vil sige. man kan opleve så meget her, at man ikke behøver at rejse væk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk