18. november 2019
Nationalparken Skjuldungernes land står i øjeblikket usædvanlig frodig og smuk.
gallery icon

Se billedserie

Nationalparken Skjuldungernes land står i øjeblikket usædvanlig frodig og smuk.
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotoserie: Ny flydende cykelsti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotoserie: Ny flydende cykelsti
Roskilde Avis - 16. juni 2019 kl. 00:52
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nationalpark Skjoldungernes Land består ikke udelukkende af smukke bakkede landskaber men også af masser af vand i form af åer, kilder og fjord.

arrow Læs også: Fotoserie: Camping slår rekorder: Fra 30.000 til 80.000 gæster

Vandet kan forceres på mange måder. På grænsen mellem Lejre og Roskilde nær Svogerslev kan man for eksempel tage trækfærgen over Kornerup Å.

Snart kommer der nye muligheder for at krydse det flydende element med sin cykel, når man i den nordlige del af nationalparken går i gang med at lave en flydende cykelsti, for 110.000 kroner, som parken har fået af Friluftsrådet. Stien bliver en genvej fra Gershøj til Møllekrogen ved Selsø Slot.

Sejltur med cykel
Den flydende cykelsti består af seks kanoer med fastmonteret slæb til cykler. Hver kano skal kunne fragte to cykler. Det er Roskilde Produktionsskole, der bygger kanoernes cykel-anhænger, og som skal tegnes helt fra bunden.

Kanoerne bygges, så cykelanhænget ligger på siden af kanoerne og giver stabilitet som en katamaran, hvilket gør det svært at kæntre.

Meningen er, at man ikke sejler længere ud end 50 meter fra kysten, så det er muligt at bjærge sig selv og cyklen, hvis man alligevel skulle kæntre.

Tre af kanoerne kommer til at ligge i Gershøj og tre ved Møllekrogen. På den måde kan man låne en kano det ene sted og sejle til det andet for at fortsætte sin cykeltur efter et smut ud på Roskilde Fjord.

Genvej
Turen mellem de to kanopladser er samtidig en stor genvej, fordi den landfaste sti slår et stort sving ind i landet ved Skibby på netop den strækning.

Kanoerne vil være låst med møntlås og monteret med GPS, så de ikke forsvinder.

På denne måde får flere mulighed for at nyde nationalparken fra vandsiden.

Nationalparken arbejder nu på at få de sidste tilladelser på plads og forventningen er, at kanoerne vil være klar til brug næste sommer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk