22. september 2019
Rektor Claus Niller trak i fortidens uniform under modeshowet: langt hår og islandsk sweater.
gallery icon

Se billedserie

Rektor Claus Niller trak i fortidens uniform under modeshowet: langt hår og islandsk sweater.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotoserie: Guldbryllup på Katedralen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotoserie: Guldbryllup på Katedralen
Roskilde Avis - 12. april 2019 kl. 09:00
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De er både æresport og kanelsnegle til de ankomne på Roskilde Katedralskole, der tirsdag 9. april fejrer de 50 år på Holbækvej. På vej ind i den fyldte sal spiller et hornorkester Brudevalsen, så vi kan komme i den rette guldbryllups-stemning.

Et gyldent år
Rektor Claus Niller holder tale til de 1.500 fremmødte. Det var i det Herrens år 1969, at Roskilde Katedralskole flyttede adresse fra Fondens Bro til Holbækvej.

Ungdomsårgangene voksede, og den tidligere bygning kunne ikke længere rumme de mange gymnasieelever. Det var samme år Neil Armstrong landede på månen - og ikke mindst, fremhæver Claus Niller, samme år som den første Woodstock-koncert, der inspirerede nogle Katedral-elever til den første Roskilde Festival.

1969 var også det år, hvor George Harrisons 'Here comes the sun' udkom på Beatles-albummet Abbey Road. Så det nummer blev spillet live på stedet af en gruppe musikalske elever.

Hilsner fra fortiden
Efter Claus Nillers fortælling om skolens historie, var der videohilsner fra ti tidligere elever - lige fra skuespiller Caspar Phillipson, der bl.a. har spillet JFK, til ph.d-studerende i grøn energi, Anders Winther Mortensen og Jesper Switzer, der under deres gymnasietid arrangerede den allerførste Roskilde Festival i 1971 sammen med kammeraten Mogens Sandfær.

Årtiers mode
Mobiltelefonerne - der ikke var en del af skoledagen for 50 år siden - blev fundet frem til en historisk quiz for de ca. 1500 deltagere, og så blev det tid til en KATwalk, hvor lærere og ledelse havde iført sig tøj fra de forskellige årtier siden 60'erne og under stor hujen og klappen vandrede frem og tilbage på den røde løber.

Også Claus Niller var en del af modeshowet i gamle trompetbukser, islændertrøje og med pibe og studenterhue fundet frem fra gemmerne. Arrangementet sluttede af med Beatles-nummeret 'Come Together' og et traditionelt RKS-hurra, dvs. et trefoldigt hurra efterfulgt af R-K-S.

Meget er sket på de sidste 50 år - som endda kun er en lille del af Katedralskolens snart 1000 år lange historie.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk