18. august 2019
Der er helt fyldt i båsene foran politistationen, og i hele området omkring den store arbejdsplads.
gallery icon

Se billedserie

Der er helt fyldt i båsene foran politistationen, og i hele området omkring den store arbejdsplads.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For få p-pladser på politigård: 400 ansatte jagter plads i hele kvarteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For få p-pladser på politigård: 400 ansatte jagter plads i hele kvarteret
Roskilde Avis Paperboy - 21. november 2018 kl. 06:15
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 7.495 kvm store politistation i Skovbogade beskæftiger omkring 400 medarbejdere, men har blot 49 p-pladser til rådighed foran stationen. og yderligere 30 under tag. Hertil kommer 40 p-pladser bag politigården, men de er reserveret til tjenestevogne, og er altså ikke i spil til privat parkering. Dette markante underskud af p-pladser mærker man noget til i nabolaget, hvor private køretøjer fra politistationens medarbejdere står parkeret på alle tænkelige ledige pladser.

arrow Læs også: Roskildes handelsformand lokker med: God og gratis parkering

Skiltning flytter problemet
På Skovbovængets Allé, der støder op til politistationen, blev det for et par år siden forbudt at parkere på den ene side af vejen. Det har afhjulpet trængslen betydeligt, men har kun løst problemet helt lokalt på villavejen.

- Skiltningen er velkommen. Det har dog ikke løst problemet, men blot flyttet det, siger Finn Bøje, der både bor og driver frisørsalon på Skovbovængets Allé.

Gevaldigt underskud af p-pladser

Politiets private køretøjer fylder til gengæld godt på den anden side af vejen og på de øvrige villaveje i kvarteret. På den anden side af Ringstedgade fungerer grunden ved Stark som en uofficiel parkeringsplads, der er helt fyldt op med omkring 40 parkerede biler.

- Den grund er solgt, og det betyder, at de parkeringspladser forsvinder lige om lidt. Samtidig er mulighederne for at parkere ved INSP væk på grund af byggeriet på området. Vi står tilbage med et gevaldigt underskud af p-pladser i området, siger Finn Bøje.

Problemet vokser
Mens frisøren har parkeringsbåse p å egen grund, har mange andre husejere i området ikke de samme muligheder, da husene er bygget helt ud til fortovet. Beboerne er derfor nødt til at have deres biler holdende ude på vejene - hvis de altså kan finde plads.

- Problemet er altså ikke det største for os, men derimod for politiet og hele det omgivende område.

- Det handler om at få synliggjort, at beboerne i området og de stakkels ansatte bliver kastet rundt i hele kvarteret, når de skal parkere. Og problemet bliver kun værre, forudser Finn Bøje.

Lokalplan udfordret
Lokalplanen for området, der fastsætter antallet af parkeringspladser, blev udarbejdet forud for byggeriet af politistationen. Her stilles der krav om anlæg af en parkeringsplads pr. 50 kvm bebygget areal.

Kravet, der inkluderer parkeringspladser til tjenestebiler, betyder altså, at Politistationen i Skovbogade med sine 7.500 kvm skal stille 150 p-pladser til rådighed for sine medarbejdere. Imidlertid kan politigården altså i alt blot mønstre 89 parkeringspladser.

Usynlige p-pladser
Fra politiets side understreger kommunikationsmedarbejder Camilla Schouw Broholm imidlertid, at der er yderligere 30 p-pladser under tag samt flere p-pladser, der ikke er optegnet, tilknyttet politigården.

- Det er desuden vigtigt, at lokalplanen omhandler politi­gården og arresten samlet set, fortsætter hun i et svar til Roskilde Avis.

Hvis dette er tilfældet, skal kvadratmeterne i Roskilde Arrest imidlertid tælles med i ovenstående regnestykke, og så stiger antallet af påkrævede p-pladser tilknyttet arbejdspladsen betydeligt.

Mere byggeri på vej
Der er aktuelt flere byggeprojekter i støbeskeen i området omkring politistationen, fx på Skoleslagteriet, i Rådmandshaven og i udviklingen af en helhedsplan for Ringstedgade mellem Borgediget og Holbækvej.

- Samlet set bygges der mere, og derfor etableres der også flere parkeringspladser i området, hvilket giver en god blanding af parkeringsbehov med både fritidsaktiviteter, arbejdspladser og boliger. Dermed er der grundlag for at eksisterende og kommende parkeringspladser bliver bedre udnyttet over hele døgnet, skriver manden med Roskilde Kommunes måske længste titel, plan- og udviklingschef i By Kultur Miljø, Plan og Udvikling, Vilfred Hvid i et svar til Roskilde Avis.

Råd og vejledning
Roskilde Kommune har ved tidligere lejligheder hjulpet store arbejdspladser med at analyse deres medarbejderes transportbehov og givet konkrete råd om, hvordan de kunne håndtere et stigende behov for parkeringspladser.

- Hvis Politiet oplever et problem med parkering, så er Roskilde Kommune åbne overfor en dialog herom, fortsætter Vilfred Hvid.

Ny omgang
Også formand for Plan- og Teknikudvalget Tomas Breddam (S) sætter sin lid til bedre udnyttelse af eksisterende og kommende p-pladser.

- Vi ser et stigende behov for p-pladser generelt. Men vi har nogle parkeringsbehov, som ikke nødvendigvis overlapper, hvis vi tænker det intelligent, og vi arbejder med dobbelt-udnyttelse af p-pladser i vores planlægning, siger formanden.

Han er dog åben over for at se på det konkrete underskud af p-pladser ved politistationen.

- Hvis vi kan se, at der ikke er nok p-pladser, så kræver det en ny omgang, siger han.

Vi har fra Roskilde Avis' side henvendt os til Midt- og Vestsjællands Politi flere gange for en forklaring på de manglende p-pladser. Vi har desværre ikke fået svar.

arrow Video: P-huset er køreklart: På tur med Teknik-formand Breddam
20. november 2018 kl. 00:30 Opdateret: kl. 14:52
arrow En arkitekturanmeldelse: Det nye p-hus
15. september 2018 kl. 00:30 Opdateret: kl. 11:58
arrow Video fra opkørsel i p-hus: Sådan undgår man p-afgifter
01. september 2018 kl. 06:45 Opdateret: kl. 11:06
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk