22. august 2019
Siden 2001 har Kim Ove Olsen været med til at investere i udvikling af produktionsvirksomheder på Sjælland. (Arkivfoto: Erling J.)
Siden 2001 har Kim Ove Olsen været med til at investere i udvikling af produktionsvirksomheder på Sjælland. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fond ved RUC ønsker: Mere produktion på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fond ved RUC ønsker: Mere produktion på Sjælland
Opdateret 20. februar 2019 kl. 09:05
Roskilde Avis Paperboy - 20. februar 2019 kl. 00:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vores opgave er at skaffe mere kapital til udvikling af produktionsvirksomheder på Sjælland, forklarer Kim Ove Olsen, der er direktør for investeringsfonden Spring Nordic (tidligere CAT) ved RUC.

Gennem en række år har fonden med en kapital på 130 mio. der er kommet fra EU og Region Sjælland, investeret i sammenlagt 25 sjællandske produktionsvirksomheder, som man fandt lovende.

I Roskilde-området gælder det bl.a. virksomheden Bladena, der med baggrund i forskning på Risø, arbejder med at lave lettere og mere holdbare vinger til vindmøller.

Samt firmaet Addfab i Jyllinge, der anvender avanceret 3D print.

Samtidig er der oprettet en ny fond med yderligere 150 mio., som også skal bruges til investering i ny sjællandsk produktion.

- Mange af disse små og nye virksomheder har svært ved at skaffe kapital, fordi de ikke kan stille tilstrækkelig garanti i forhold til bankernes krav.

- Men så kan vi gå ind som medejere og skyde penge ind i virksomheden, så vi på den måde hjælper dem videre. Det kan være med til at skabe mange nye arbejdspladser, forklarer Kim Ove Olsen.

Han er særdeles tilfreds med opbakningen fra sin bestyrelsesformand Evan Lynnerup og Region Sjælland. Derfor håber han, at den kan fortsætte i fremtiden.

tk

Tidslinje
1988 stiftes CAT-fonden (Center for Avanceret Teknologi), med hovedkontor ved RUC i Trekroner.

Blandt initiativtagerne var Knud Erik Jacobsen stifter af fabrikken RIAS og Benned Hansen fra Roskilde, direktør i Jernet (Jernindustriens Arbejdsgiverorganisation).

En af de øvrige initiativtagere var den daværende RUC-rektor Henrik Toft Jensen, og målet var at fremme avanceret teknologi i den lokale industri ved at trække på viden fra det lokale universitet.

I CAT-fonden deltager nu Risø-DTU, RUC og Region Sjælland.

Nuværende formand er regionsmedlem Evan Lynnerup (V).

Direktør er Kim Ove Olsen, der havde en baggrund fra arbejdet med internationalt salg af forbrændingsanlæg.

2014 blev CAT fusioneret med et lignende selskab i Aarhus under navnet CAPNOVA

1. januar 2019 splittes de nu op igen, og Roskilde-delen fortsætter under navnet Spring Nordic med fornyet og større kapital.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk