21. oktober 2019
Beboere i Viby har vendt sig stærkt imod planen om at flytte en del af Lindegården ud til dem. Her demonstrerer de foran rådhuset i Roskilde før det seneste møde i byrådet. (Foto: Kim Rasmussen)
Beboere i Viby har vendt sig stærkt imod planen om at flytte en del af Lindegården ud til dem. Her demonstrerer de foran rådhuset i Roskilde før det seneste møde i byrådet. (Foto: Kim Rasmussen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flytning fra Lindegården: Færre og rolige folk til Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flytning fra Lindegården: Færre og rolige folk til Viby
Opdateret 12. juni 2019 kl. 14:11
Roskilde Avis - 12. juni 2019 kl. 13:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et oplæg til Roskilde lover Københavns kommune nu, at det bliver rolige folk, der flytter ud, hvis en afdeling af Lindegården kommer til Viby.

Denne gruppe af psykiatriske patienter betegnes som borgere, der ikke reagerer udadvendt og fysisk, men som pga. deres lidelse og mulige misbrug har behov for hjælp til daglig pleje og træning.

Forslaget skal nu behandles politisk i Roskilde efter sommerferien, men på forhånd ønsker kommunen en mere præcis garanti om, hvilke typer beboere der i givet fald skal flytte til Viby.

Samtidig lægger Roskilde op til, at antallet skal halveres fra de påtænkte 70 til 35, fordi det vil passe bedre ind i et mindre samfund som Viby.

Københavns kommune har ønsket at splitte Lindegården, der nu har 106 pladser, op i tre mindre institutioner, fordi patienterne er så forskellige, at de passer dårligt sammen på ét sted.

Udflytningen skal debatteres på et borgermøde den 20. juni i Viby, hvor der har været mange og kraftige indvendinger imod at få sådan en ny institution til byen.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk