15. august 2020
Sidste skoledag har de seneste år været fejret af 9. og 10. klasserne ved Paramount. (Foto: Kenn Thomsen)
Sidste skoledag har de seneste år været fejret af 9. og 10. klasserne ved Paramount. (Foto: Kenn Thomsen)
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læsere på Facebook til byrådet: Hold nu den skolefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læsere på Facebook til byrådet: Hold nu den skolefest
Roskilde Avis - 24. marts 2019 kl. 00:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formand for Skole- og Børneudvalget Jette Henning (S) har i Roskilde Avis fralagt sig ansvaret for folkeskoleelevernes afgangsfest, hvis eleverne vælger at lave deres egen fest i stedet for de arrangementer, som politikerne nu har skal foregå rundt om på de enkelte skoler.

arrow Læs også: Åbning for fælles skolefest

Et bredt flertal i Skole- og Børneudvalget har nemlig valgt at sløjfe den sædvanlige fælles sidste skoledag for 9. og 10. klasserne.

- Hvis de unge vælger at feste i Folkeparken, er det ikke vores ansvar. Vi har lagt en ramme for fejring af sidste skoledag ude på skolerne. Det der foregår uden for skolen, kan vi ikke tage ansvar for. Vi har jo heller ikke ansvaret for fredagsfesterne i parken, siger Jette Henning.

Men det er politikernes ansvar, mener det brede flertal, der har kommenteret artiklen på Roskilde Avis Facebookside.

Her er et udpluk af kommentarerne, og endnu flere kan ses på avisens facebookside.

Lilian Søs Hansen: Det er synd for de unge. De sidste par år har de holdt festen ved Paramount, og det var rigtigt hyggeligt: Jeg bor lige bag ved der var høj musik og glade unge mennesker .

Jessica Damen: Næh det er det ikke. Men det ville klæde skolen og forælder, at gå sammen om at finde en løsning. Det er for nemt at frasige sig ansvaret for deres sidste skoledag!!

Susanne Skjold Petersen: Det er muligt at det ikke er politikernes ansvar, men kan man ikke have et moralsk ansvar?

Vores børn, der har været til disse arrangementer og har været glade for det.

Hvis de unge alligevel ikke deltager i afslutningsarrangement kan de jo feste både i Folkeparken og rundt i byen. Ved den lukkede fest er det ikke lykkedes udefra kommende at komme ind og lave unoder.

Tina Hansen: Fatter ikke hvordan de kan se sig selv i spejlet. Nå nej, det kan man vist heller ikke med hovedet under arme.

Jan Skjoldborg Brogaard: Susanne Skjold Petersen prøv nu at forstå, at det handler om, at man ikke vil stå for et arrangement, hvor folkeskoleelever drikker alkohol.

Det burde være klart, at det selvfølgelig ikke er noget kommunen kan arrangerer.

Hvis det er så vigtigt for forældrene, at deres børn åbenbart skal drikke alkohol, så må de forældre tage ansvaret for det

Pas på de unge
Catrine Rosengaard Olling: Det handler også om at skabe et fælleskab blandt byens unge. En fest et fælleskab skabt af voksne bygget på de unge. Kommunen har så mange ressourcer, så det er næppe økonomi, der stopper deres vilje til at støtte de unge. De unge som er en del af kommunens fremtidige ressourcer skal vel ikke huske Roskilde som en kommune der ikke vil dem. Så kære Roskilde kommune erkend at vi skal passe på byens unge, og vise at vil dem også.

Eddy-Britt Waldersdorff Knudsen: De har åbenbart et ansvar som de forvalter ved at sige, ingen årsfest. Det er lidt mærkeligt, at have politikere som siger, det ikke er deres ansvar. Jo det er deres ansvar.

Jan Skjoldborg Brogaard: Eddy-Britt Waldersdorff Knudsen hvorfor syntes du, det er kommunens ansvar at skulle holde et arrangement, hvor børn der ikke lovligt kan købe alkohol, skal have lov til at drikke?

Tim Boalth Fog-Christensen: En skam du kalder en afgangsklasse for børn. De er individer med holdninger, budskaber og retorikken i orden. De er 2 år fra at få stemmeret, 1 år til de må sidde bag et rat i en bil.. synes du undervurderer dem - er med på de skal hjælpes og guides, men at kalde de unge mennesker for børn er måske der skal tages fat - og tag dem seriøst i stedet...

Voksne giver tryghed
Christel Exnov Lorentzen: Jan, da jeg var ung i Roskilde var der børne-Ritz tirsdag efter byparken, der var fester på twinpeaks (nu paramount), der var fester på dyrskuepladsen, i viadukten osv. Alle alkoholfri arrangementer med kommunal opbakning. MEN du kan da ikke bilde mig, at mange af de deltagende unge var ædru, jeg var i hvert fald ikke.

Til gengæld lærte jeg at der ved de her arrangementer var "voksne", tryghed og sikkerhed. Man lærte at have tillid til autoriteter som fx politiet.

Hvorfor er Roskilde blevet en by, som slet ikke accepterer unges udvikling? Tager hånd om unges sociale udviklingsmæssige behov? Og jo, det at prøve at drikke er altså et led i den udvikling for rigtig mange.

Tim Boalth Fog-Christensen: Du læser jo slet ikke hvad hun skriver Jan... tror alle har fanget din holdning omkring alkoholdelen - men det er bare ikke realistisk at gøre tingene sådan.

De unge kommer til at finde alkohol, uanset om politikkerne, forældre (nogle) og du er imod dette på sidste skoledag - så ville det være et fint signal (I min optik) at gi dem nogle ordnede forhold (som Christel i øvrigt så fint refererer til), i stedet for at de ender i en park uden opsyn...

Jan Skjoldborg Brogaard: Christel Exnov Lorentzen forklar mig hvorfor I syntes at børn i alderen 14 - 16 ikke skulle kunne fejre sidste skoledag uden alkohol?

Christel Exnov Lorentzen: Jan Skjoldborg Brogaard Det har vi aldrig udtalt os om. Bare fordi du ikke forstår pointen, behøver du ikke lægge ord i munden på os i alle dine kommentarer. Det handler ikke om, hvad vi synes, men om hvordan virkeligheden ser ud og det er altså ikke noget nyt at unge mellem 14-16 drikker.

Det har de gjort sidste skoledag i mange årtier. Det er et spørgsmål om, hvorvidt kommunen har et medansvar eller ej. Jeg synes det er en sørgelig udvikling, at Roskilde kommune frasiger sig ethvert ansvar ift. de unge i byen, nu til dags.

Pligt at hjælpe
Jan Skjoldborg Brogaard: Christel Exnov Lorentzen man røg også overalt for 10 år siden, syntes du det er for dårligt at man ved hjælp af politiske beslutninger har ændret den virkelighed?

Med mindre man mener at det er godt og fornuftigt at børn i 14 - 16 års alderen drikker, bør man støtte politiske tiltag der forsøger at begrænse det

Eddy-Britt Waldersdorff Knudsen: Jan Skjoldborg Brogaard jeg syntes ikke det er godt at børn drikker eller ryger, men kan vi forhindre det ved forbud. Det tror jeg ikke, de er i en periode i deres liv, hvor de skal løsrive sig og skabe deres eget liv. Og ofte skelner de til deres forældrenes levevis. Men når det er sagt, syntes jeg, at de selvfølgelig skal have en kontrolleret afskedsfest, hvor der er opsyn. Det må og skal være kommunens pligt, evt. i samarbejde med forældre. Vi som borger og skattebetalere er med til at bestemme hvad alle de penge bl.a. skal bruges til, som vi betaler i skat.

arrow Skoleudvalg under pres: De vil stoppe festen
27. marts 2019 kl. 00:22 Opdateret: kl. 11:30
arrow Politiet til forældremøde: Bedst med fælles skolefest
26. marts 2019 kl. 16:06 Opdateret: kl. 10:39
arrow I Byrådet: Politikere vil have fælles sidste skoledag genindført
21. marts 2019 kl. 05:13 Opdateret: kl. 14:08
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk