17. oktober 2019
Sidste års udsattemesse på Stændertorvet i april 2018 har skabt forståelse i Roskilde for de syge, hjemløse, arbejdsløse og andre grupper med store problemer. Her ses domkirkens tidligere sognepræst Paul Kofoed, der også deltog i debatmødet. (Foto: Mie Neel)
Sidste års udsattemesse på Stændertorvet i april 2018 har skabt forståelse i Roskilde for de syge, hjemløse, arbejdsløse og andre grupper med store problemer. Her ses domkirkens tidligere sognepræst Paul Kofoed, der også deltog i debatmødet. (Foto: Mie Neel)
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Firkantet møde viste: Vilje til at hjælpe de socialt udsatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Firkantet møde viste: Vilje til at hjælpe de socialt udsatte
Roskilde Avis - 19. marts 2019 kl. 00:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De forskellige politiske partier har alle en vilje til at ville hjælpe de socialt udsatte som syge, arbejdsløse, hjemløse og andre grupper med problemer, Men til gengæld er de langt fra enige om metoderne.

Ved et møde mandag aften i den gamle byrådssal ved Stændertorvet var over 50 deltagere mødt frem for at høre, hvad Roskildes fire største partier vil gøre ved dette problem.

Arrangør var Netværk mod Fattigdom, Domsognets Menighedspleje og Kirkens Korshær, der havde inviteret et panel bestående af følgende folketingsmedlemmer og -kandidater:

Mette Gjerskov (S), Lars-Chr. Brask (V), Merete Dea Larsen (DF) og Christian Juhl (El)

Flere fattige
Helle Christiannsen, der sidder i ledelsen for Kirkens Korshær på landsplan, opridsede først den paradoksale situation med, at der bliver flere fattige børn og familier i et land, som er rigere end nogensinde.

Hun forklarede, at fattige familier og deres børn ikke kun må leve med afsavn - men de bliver også isolerede, fordi de ikke har råd til at deltage i samfundets almindelige aktiviteter. Samtidig er der nu også flere hjemløse unge, fortalte hun.

Derefter var det så op til politikerne i panelet at komme med deres bud på problemernes årsager og løsninger.

Nødvendig omfordeling
Mette Gjerskov (S) erkendte situationen og mente, at samfundet må sørge for en omfordeling, så de dårligst stillede grupper får bedre muligheder.

- Men så er det også nødvendigt at vi skaffer penge til at hjælpe disse mennesker, f.eks. ved et skattevæsen der sørger for, at folk og firmaer betaler, hvad de skal.

Merete Dea Larsen (DF) ønskede, at alle borgere fik én enkelt indgang, når de henvendte sig til det offentlige. Efter hendes opfattelse kunne det klare mange af problemerne.

- Vi har allerede fået det vedtaget for flere år siden i et budget-forlig her i Roskilde, men det er ikke blevet gennemført endnu.

Samfundets rigdom
Lars-Chr. Brask henviste til sine erfaringer som erhvervsleder i toppen af firmaer med tusinder af ansatte.

- Vi må producere meget mere, for så får vi også råd til at bevare den velfærd, som vi er så glade for. Selv har jeg en skizofren datter, som har fået fin hjælp af både region og kommune, så jeg skal ikke klage.

- Jeg har sørget for at folk kommer i arbejde, enten de hedder Hansen, Jensen eller noget andet, og det er en vej frem til et bedre samfund, sagde han.

Christian Juhl mente, at goderne i samfundet er blevet alt for ulige fordelt.

- De svageste i bunden bliver trykket mere ned hele tiden, mens bandirektører, der har været med til at dække over svindel for milliarder, bliver belønnet med aftrædelse til mange millioner. Det er umoralsk og splitter vores samfund, forklarede han.

Efter en række spørgsmål fra salen, kørte debatten i flere omgange med panelet. Bortset fra et par få udfald var der en god tone, som lover godt i en tværgående debat om at få løst nogle af disse sociale problemer.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk