15. december 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire unge til EM i Mountainbike: På hoppende hjul gennem skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire unge til EM i Mountainbike: På hoppende hjul gennem skoven
Roskilde Avis - 25. juli 2019 kl. 06:50
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fire unge fra Roskilde Mountainbike Klub (RMK) er så dygtige til at cykle ad smalle, stenede stier med forhindringer, at de stiller op til EM i Italien for at vise, hvad de kan i det bjergrige landskab ved Pila.

arrow Læs også: Opfordring: Gør Roskilde til Sjællands Outdoor-kommune nummer et

13-årige Lukas Andersen er en af dem. Han startede i klubben for syv år siden, længe før et børne- eller ungdomshold overhovet var oprettet. Rebecca Brinkmann er også 13 år, hun har kørt i klubben i næsten fem år. Carl Degn på 13 har været med i to år og 14-årige Hector Glud Hjort i tre år.

De fortæller alle fire, at de elsker at cykle i naturen, mærke stilheden, opleve dyrene og at udfordre sig selv på svære stigninger og med forhindringer.

Samtidig synes de, det er spændende at køre stærkt og lave alle mulige sjove ting på cyklen.

Roskilde Avis er taget med de fire unge i Boserup Skov, hvor de øver de lettere ture og teknik et par gange om ugen.

Når det skal være mere udfordrende, er det nødvendigt at tage til for eksempel Næstved eller Stege, hvor sporene er langt sværere.

Badutspring i skoven
Undertegnede har tøvende sagt ja til at tage en tur på sporet i Bosererup, efter at de højhelligt har lovet at køre stille og roligt af sted uden at lave badutspring og køre i fuld fart.

Først tager de dog lige et par hop over en lænke, der er spændt over en af skovvejene.

Sporet lavede RMK for 25 år siden i klubbens start, det er kategoriseret som blåt og hører dermed til i den anden letteste kategori.

Vi tager de obligatoriske hjelme på og sætter os på cyklerne med de gode affjedringer.

Mens de unge suser rundt, forklarer en af trænerne kort, hvordan man skal holde fødderne og kroppen for at blive et med mountainbiken.

På den måde er der mindre risiko for at vælte, når man skal over bump, bakker, stubbe og sten.

Det smalle spor snor sig mellem træerne. Det er fyldt med sten og går op og ned, så det allerlaveste gear kommer i brug.

Af og til er der et par flyvehop i træk, som giver fuld koncentration og sved på panden, selvom tempoet er mere end adstadigt for de andre.

Efter et stykke tid er det tid til, at de fire unge viser, hvad de duer til, og undertegnede sætter det udlånte køretøj for at se på.

Det er som at se fire vildheste blive sat fri, da de giver los og flyver op og ned ad sporet og tager flyvehop og bakker i fuldt sving.

Træner Carsten Jensen forklarer, at ud af de mange mountainbike-kørere, man møder i Boserupskov, er fem procent af dem fra RMK.

- Det er os, der holder sporet ved lige, men de andre må selvfølgelig gerne benytte det, hvis bare de passer på ikke at ødelægge det.

Hvis skoven bliver hærget, risikerer klubben nemlig, at Naturstyrelsen siger nej til, at de fortsat må have sporet i skoven.

Familiesport
Man kan næsten sige, at det at køre mountainbike er en familiesport i klubben.

De fire unge er alle startet, fordi de havde en far eller en onkel, der var med, og som de startede med at køre sammen med.

For fem år siden fik klubben egen børne- og ungdomsafdeling.

I dag er flere af mødrene startet i klubben. De er blevet inspireret af børnene, når de har kørt dem fra træningssted til træningssted. Nu sidder de ikke længere og venter ved bilerne, men tager selv ture på cyklen gennem skoven.

De fire unge skal skal til EM 20 til 24. august.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk