25. maj 2019
Den nye omfartsvej, som Roskilde har brugt 16 mio. på, ligger stadig øde hen.
gallery icon

Se billedserie

Den nye omfartsvej, som Roskilde har brugt 16 mio. på, ligger stadig øde hen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Finder ikke vej: Ingen biler på ny vej til 16 mio kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finder ikke vej: Ingen biler på ny vej til 16 mio kroner
Roskilde Avis Paperboy - 23. oktober 2018 kl. 05:24
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beboerne i Tjæreby kæmpede i mange år for en omfartsvej, der kom til at koste 16 millioner kroner. Nu er den endelig indviet, men der er ingen biler, for det lovede skilt, der forbyder lastbiler at køre gennem byen, er ikke sat op. I stedet kører lastbilerne stadig igennem den hårdtprøvede landsby.

arrow Læs også: Video fra opkørsel i p-hus: Sådan undgår man p-afgifter

Tjæreby ligger klemt inde mellem lufthavn, grusgrave og Køgevej. Beboerne har i mange år lidt under, at brede lastbiler fra grusgravene kører gennem landsbyen ad den smalle vej, hvor der hverken er fortov eller cykelsti.

De tunge biler kører side om side med skoleelever, og beboerne har frygtet, at det på et tidspunkt går galt, så en eller anden kommer alvorligt til skade.

Første spadestik blev taget først på året, og den nye omfartsvej blev indviet først i september.

Løfte brudt
I første omgang blev beboerne lovet, at vejen til landsbyen skulle lukkes for al uvedkommende trafik, både for lastbiler og personbiler. Men det kunne kommunen ikke få tilladelse til af politiet.

I stedet blev beboerne lovet, at et skilt blev sat op, hvorpå der skal stå at lastbiler ingen adgang har.

Samtidig fik byen heller ikke det lyskryds, som kommunen havde planlagt, da kommunen kunne ikke få tilladelsen i land. Vejdirektoratet mener, at et lyskryds til de relativt få biler, der skulle ud fra omfartsvejen, ville være til for stor gene for de mange bilister på Køgevej.

Vej- og parkchef Ivan Hyllested har tidligere fortalt, at han mener, at skiltningen kan holde gennemkørende trafik væk fra Tjæreby, fordi den nye omfartsvej vil være meget mere attraktiv, uden de mange bump og sving.

Men det lovede skilt mangler stadig.

Skiltebureaukrati
Der er gået bureaukrati i skiltene, der skal op i Tjæreby, og det er derfor, at beboerne stadig er nødt til at vente på at få trafikken væk fra byen.

Ivan Hyllested forklarer, at Vejdirektoratet allerede har søgt om og fået tilladelse af politiet til at sætte et skilt op ved indfarten til Tjæreby fra Køgevej. Denne del er nemlig deres afdeling. Her skal der stå, at der ikke er adgang for lastbiler.

Efterfølgende viste det sig, at Roskilde Kommune selv skulle have søgt om at få et skilt op ved den anden indgang til Tjæreby fra Tune siden. Da dette stykke vej er Roskilde Kommunes.

Han regner med, at dette allerede er sket, og han går ud fra at få tilladelse til at sætte skiltet op.

Skiltene skal op samtidig, forklarer Ivan Hyllested, der ikke går ud fra, at politiet giver tilladelse til, at man kun kan køre ind med lastbiler fra den ene side og ikke fra den anden i en periode.

Park- og vejchefen regner med, at skiltene kommer op så hurtigt som muligt, når de rette tilladelser er fremme, og når skiltene er gjort klar.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk