15. oktober 2019
Birgitte Hald Hvidberg og slotsejer Silvia Munro holder hånd i hanke med livsstilsdagene. Hunden Harvey nyder at løbe rundt i det grønne.
gallery icon

Se billedserie

Birgitte Hald Hvidberg og slotsejer Silvia Munro holder hånd i hanke med livsstilsdagene. Hunden Harvey nyder at løbe rundt i det grønne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Find livsstilen på Ledreborg i Bededagsferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Find livsstilen på Ledreborg i Bededagsferien
Roskilde Avis - 16. maj 2019 kl. 00:25
Af Anette GundlachFoto: Kim Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mad-entusiaster får mulighed for at svinge gryder, apparater og forsøge sig med nitrogen, når Timm Vladimir holder madskole på Livsstilsdage på Ledreborg Slot i store bededagsferien.

arrow Læs også: 12-årig er midterste barn i Sound of Music: Jodle-Rasmus fra Dåstrup

Køkkenskolen foregår i slotsgården, og de besøgende kan mod forudbestilling købe et madkursus i selskab med nogle af landets bedste kokke.

Måske kan pesto, supper og pynt tilberedes med nogle af slottets egne ramsløg, der for år tilbage blev hyldet i kogebogen, Naturens Køkken.

Dage for børn
På Livsstilsdagene er der masser at gøre for børn og barnlige sjæle, når en gamercontainer bliver sat op, så man kan spille med og mod hinanden på, mens man sidder mageligt i gamerstolene.

Men der er også mulighed for masser af bevægelse, når Børneulykkesfonden stiller op med deres trafiklegeplads. Børnene kan deltage i et legehelteløb, hvor de løber for et godt formål iført superheltekappe. Rundt omkring kan man høre elever fra Lejre Musikskole vise, hvad de kan på deres instrumenter.

Hvis man elsker højder, så kan både store og små prøve Danmarks længste svævebane park, Fly-High, så man kan opleve Ledreborg fra trækronerne og se Livsstilsdage fra en anden side.

Lokale udstillere
Mange af udstillerne, musikerne og madboderne kommer fra Lejre og Roskilde-området, fordi de skal have en mulighed for at vise deres mange ting frem i de grønne omgivelser.

Blandt andet kan man finde madboder fra naboerne, Her­thadalen og Fasaneriet, fortæller slotsejer Silvia Munro, der nu har arrangerer livsstilsdagene i 24 år.

Hun fortæller , at hun altid har sørget for, at der er masser at tage sig til for børn, fordi hun selv synes, netop dette har manglet, når hun har været rundt på messedage andre steder i landet.

200 stande
På Ledreborg Slot kan man besøge 200 stande fra nær og fjern. Og på slottet forventer de, at titusindvis af besøgende kommer forbi for at nyde livet i de grønne omgivelser, der lige nu står smukt og lysende grønt.

Som altid er der fokus på mad og smagsprøver, og så er der selvfølgelig planter og blomster til haven og hjemmet.

Billetindtægterne går til vedligeholdelsen af det gamle slot. Og det er Birgitte Monro, der sammen med sine hjælpere, som står bag hele arrangementet.

Kulturarv
Det over 250 år gamle slot er opført af lensgreve Johan Ludvig Holstein-Ledreborg, den daværende leder af Det Danske Kancelli under Christian VI.

Ledreborg Slot er en karakteristisk rokokobygning og et eksempel på det 18. århundredes bygnings- og landskabsarkitektur i Skandinavien.

Over 600 malerier hænger ganske stadig tæt og pryder slottets vægge, som de gjorde det efter datidens forhold.

På Livsstilsdage åbner slottets ejere, Silvia og John Munro, op for rundvisninger i gemakkerne, så de besøgende kan få et sjældent indblik i familiens historie.

Livsstilsdage er for alle, der holder af oplevelser, skøn natur, god mad og spændende kulturhistorie.

Slottet blev sidste år kåret som den tredje smukkeste herregård i Danmark af organisationen historiske huse, da denne afholdt den landsdækkende konkurrence: 'Danmarks smukkeste herregård.'

På Roskilde Avis facebookside kan man vinde billetter til livsstilsdagene og kokkekurset.

arrow Phillip på scenen i Sound of Music
09. juni 2019 kl. 06:29 Opdateret: kl. 22:17
arrow Rekordforfatter: Har skrevet 500 bøger
08. juni 2019 kl. 05:30 Opdateret: kl. 14:37
arrow Pigen fra grillen har hovedrollen i Sound of Music i Hedeland
17. maj 2019 kl. 05:26 Opdateret: kl. 07:36
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk