19. september 2019
Når FGU placeres i de tomme lokaler på Handelsskolen og i BOMI?s værksteder, kommer de unge her til at færdes i et miljø mellem de eksisterende erhvervsskoler ved Maglegårdsvej.
Når FGU placeres i de tomme lokaler på Handelsskolen og i BOMI?s værksteder, kommer de unge her til at færdes i et miljø mellem de eksisterende erhvervsskoler ved Maglegårdsvej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FGU ligger bedst på Handelsskolen - Alternativ er for dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FGU ligger bedst på Handelsskolen - Alternativ er for dyrt
Roskilde Avis - 07. april 2019 kl. 00:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den kommende FGU-uddannnelse i Roskilde vil ligge bedst på en selvstændig del af Handelsskolen, hvor man samtidig kan bruge værksteder hos BOMI på den anden side af Maglegårdsvej.

Sådan lyder den meget entydige konklusion fra kommunens forvaltning, der har undersøgt sagen en ekstra gang, efter at byrådet på sit møde i februar besluttede at få en mere grundig gennemgang af problemerne.

Den nye Forberedende Grund Uddannelse skal tage sig af unge, som ikke er kommet i gang med en uddannelse eller et arbejde efter folkeskolen. Det skal ske ved en blanding af teoretisk og praktisk undervisning, som kan motivere denne gruppe, så de ikke fortsætter en passiv tilværelse.

Roskilde skal finde lokaler, som FGU kan leje sig ind i. Det har givet meget store diskussioner i byrådet, hvor nogle har ønsket at finde på alt muligt andet end Handelsskolen, der hele tiden er blevet anbefalet som den bedste løsning af kommunens administration.

Dyrt med BOMI
I det seneste oplæg har kommunens forvaltning undersøgt en løsning, hvor man flytter FGU ind i det nuværende BOMI på Maglegårdsvej, hvilket så kræver at man skal flytte Hjerneskadecentret herfra til et andet sted. Den samlede pris for denne øvelse er omkring 35 mio. kroner.

Hvis Hjerneskadecentret f.eks. flyttes til Kastanjehavens Rehabiliteringscenter på Kirkebjergvej i Jyllinge, vil det alene koste 20 mio. kroner - og denne udgift skal Roskilde kommune så dække alene uden at få nogen senere indtægter.

Når BOMI-bygningen imens indrettes til FGU, skal uddannelsen så starte i den gamle produktionsskole ved Københavnsvej, der også kræver en istandsættelse. Disse ombygninger vil koste 15 mio. kroner, som dog vil komme ind igen i de følgende år som husleje fra BOMI.

Fordelen ved løsningen på Handelsskolen er, at her står tomme lokaler helt klar i den bygning, der hidtil er blevet brugt af TCR (10. klassecenter). Det er en selvstændig matrikel, som Handelsskolen ellers vil sætte til salg fra 1. maj.

Økonomien vinder
Trods de lidt udefinerede ideer om, at Handelsskolen ikke vil være en rigtig løsning for de følsomme unge, der skal gå på FGU, bliver økonomien givetvis afgørende for sagens udfald.

En ekstra fordel ved at rykke FGU ind på Handelsskolen er også, at så kan man sætte den gamle produktionsskole ved Københavnsvej til salg og få en god indtægt til kommunens halvtomme kasse.

Politikerne i Roskilde Byråd diskuterer i øjeblikket spareplaner på helt op mod 100 mio. kroner om året i budgetterne for de næste år - selv om det nu heller ikke er blevet forklaret, hvorfor dette tal pludselig er vokset så meget i forhold til progonoserne lidt tidligere i år.

Samtidig er der bebudet afskedigelser på 20 medarbejdere i centralforvaltningen på rådhuset, og andre dele af komunnen vil også komme til at mærke spareplanerne.

I den situation vil de fleste byrådsmedlemmer ikke kunne forklare, hvorfor man pludselig skal bruge ekstra 35 mio. til placering af FGU, når der findes en fiks og færdig løsning på Handelsskolen og i BOMI's værksteder.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk