29. januar 2020
Mathias Viberg har vandret helt fra Skagen, og han fandt efter tre uger og mere end 500 kilometer frem til Trine Laurine Kassebeers baghave.
gallery icon

Se billedserie

Mathias Viberg har vandret helt fra Skagen, og han fandt efter tre uger og mere end 500 kilometer frem til Trine Laurine Kassebeers baghave.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En nat i Trines baghave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En nat i Trines baghave

Vandreren Mathias fik både shelterplads, bad og morgenkaffe i H/F Granly

Roskilde Avis - 14. august 2019 kl. 09:45
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

'Brug min Baghave' hedder et landsdækkende netværk af flinke haveejere, der stiller deres græs gratis til rådighed for overnattende rejsende.

Initiativet, der allerede har over 26.000 medlemmer på Facebook, er baseret på gæstfrihed og næstekærlighed, og det giver både den nysgerrige haveejer og den trætte rejsende mulighed for mange sjove og hyggelige oplevelser med fremmede venner, man endnu ikke har mødt.

Kaffe og bær på bordet

Som bruger af netværket kan man som udgangspunkt forvente en plet at slå sit telt op på. I kolonihaven i H/F Granly har Trine Laurine Kassebeer imidlertid et helt shelter stående til brug for de tilkommende vandrere og cyklister.

Her har 23-årige Mathias Viberg fra Århus sovet som et spædbarn på de tykke madrasser, som shelteret oven i købet er udstyret med. Han har vandret over 500 kilometer fra Skagen, og er nu bare en dagsrejse fra målet i København.

Denne solbeskinnede morgen i den lille oase af en kolonihave har værtinden stillet både kaffe og bær fra haven frem på morgenbordet.

Velkommen fremmede

- Jeg har lovet Mathias et bad i haven, siger Trine Laurine Kassebeer, der har været med i 'Brug min Baghave' siden initiativets start.

- Vores samfund er blevet så påpasseligt og angstfyldt. Men gennem 'Brug min Baghave' er du velkommen som fremmed. Princippet er jo, at du tilbyder et stykke græs, og så kan du jo mærke på kemien, om du har lyst til at tilbyde lidt mere. Jeg er glad for min lille have, og hvis nogen kan nyde at tage en overnatning her, så synes jeg bare, det er dejligt, siger hun.

Nysgerrige værter

Mathias Viberg blev inspireret til at vandre frit og alene af en vagabond, som han traf på en ensom landevej. Bortset fra hjemegnen i Østjylland har han planlagt hele sin vandring gennem landet efter 'Brug min Baghave', og det er gået over al forventning.

- Det har været helt forrygende. Folk er så søde og omsorgsfulde, og flere har givet kaffe, og nogle sågar aftensmad eller morgenmad. Mange steder har jeg også været den første gæst på besøg, så jeg har virkelig mødt en utrolig venlighed og nysgerrighed, siger han.

Fakta: Brug min Baghave'
'Brug min Baghave' er et landsdækkende netværk af folk, der frivilligt åbner deres baghaver for rejsende, som mangler et sted at overnatte

Facebookgruppen har nu over 26.000 medlemmer af både brugere og baghave-ejere

I skrivende stund er 11 baghave-ejere fra Roskildeområdet medlem af gruppen

Opret dig på www.brugminbaghave.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk