26. november 2020
Efter de individuelle præsentationer var det tid til spørgsmål fra eleverne. Anton Halling Thomsen efterspurgte et mere demokratisk EU og ønskede svar på, hvordan kandidaterne vil arbejde for det fx ved at ændre EU?s institutioner.
gallery icon

Se billedserie

Efter de individuelle præsentationer var det tid til spørgsmål fra eleverne. Anton Halling Thomsen efterspurgte et mere demokratisk EU og ønskede svar på, hvordan kandidaterne vil arbejde for det fx ved at ændre EU?s institutioner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EU-debat på Amtet: Flere skal stemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-debat på Amtet: Flere skal stemme
Opdateret 05. marts 2019 kl. 13:04
Roskilde Avis - 05. marts 2019 kl. 13:00

Torsdag 28. februar var "Vi Vil Europa"-karavanen indbudt af gymnasiets fællesudvalg, som er en gruppe elever og lærere, der i løbet af året samler hele skolen til fire fællestimer om forskellige emner.

På tværs af 23 politiske partier og organisationer er "Vi vil Europa" gået sammen om at styrke dialogen om EU i Danmark.

På Roskilde Gymnasium 'Amtet' var karavanen nået frem efter frokost med et panel på fem deltagere:

Linea Søgaard-Lidell, som er kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre; David Munis Zepernik, som stiller op til Europa-Parlamentet for De Radikale Venstre; tidligere medlem af Folketinget for SF, Steen Gade, som er formand for Nyt Europa; Jakob Sejergaard som er konservativ kandidat til Europa-Parlamentet samt Jakob Nerup fra Enhedslisten, som også stiller op til EP.

Få unge stemmer
I panelet var de uenige om meget, men enige om at debatten om EU skal tages på tværs af holdninger og partiskel. Kun 39 procent af de unge i alderen 18 til 24 år stemte sidste gang, der var EU-valg i 2014.

At få stemmeprocenten op var dagens paneldeltagere dog enige om. Husk nu at gå ned og stemme 26. maj, var hovedbudskabet.

Klimakrise og demokrati
Kandidaterne indledte paneldebatten med to minutters individuel præsentation, hvorefter det var elevernes tur til at stille spørgsmål.

Thea Krohn Poulsen fra den internationale Going Global-klasse spurgte Enhedslistens kandidat, Jakob Nerup, om det ikke var bedre at fokusere på det internationale samarbejde i EU, så man i fællesskab kunne løse den grænseoverskridende klimakrise.

3.g'eren Anton Halling Thomsen henvendte sit spørgsmål til Radikale Venstres medlem i panel - David Munis Zepernik.

Anton efterspurgte et mere demokratisk EU og ønskede svar på, hvordan kandidaterne vil arbejde for det fx ved at ændre EU's institutioner.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk