21. oktober 2019
Staten ejer en meget stor del af det gamle rangér-terræn og arealet syd for Roskilde station, hvor Røde Port-byggeriet skal opføres, og den ønsker en højere pris for arealet ved at få Claus B. Hansen ud af projektet. (Foto: Jan Partoft)
Staten ejer en meget stor del af det gamle rangér-terræn og arealet syd for Roskilde station, hvor Røde Port-byggeriet skal opføres, og den ønsker en højere pris for arealet ved at få Claus B. Hansen ud af projektet. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor ryger Claus B. ud: Staten vil have mere for Røde Port-grunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor ryger Claus B. ud: Staten vil have mere for Røde Port-grunden
Roskilde Avis - 14. juni 2019 kl. 00:57
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når idémanden bag hele Røde Port-projektet, Claus B. Hansen, nu ser ud til at ryge ud af projeket, er det et spørgsmål om penge.

arrow Læs også: Svar fra Claus B.: Kommunen opfinder nye grunde til at smide mig ud

Ifølge oplysninger til Roskilde Avis, vil staten have en højere pris for det gamle rangér-terræn og området på sydsiden af stationen, end den kan opnå, så længe Roskilde-arkitekten har option på at gennemføre det store byggeri i samarbejde med kommunen.

Hvis byrådet ved sit møde nu på onsdag vælger ikke at forlænge samarbejdsaftalen med Claus B., som det er sket flere gange tidligere, er der frit slag for, at alle andre også kan byde på at overtage det store og indtægtsgivende projekt. Det kan give staten, der fortsat ejer næsten hele området, hvor byggeriet skal foregå, en betydelig højere pris, end hvis man er tvunget til at skulle finde en aftale med Claus B.

Trukket i langdrag
Højtplacerede kilder på rådhuset oplyser til Roskilde Avis, at staten har trukket forhandlingerne med Claus B.Hansen i langdrag, fordi man ikke var interesseret i, at han skulle opnå en rigtig god fortjeneste ved at gå i gang projektet. De statslige myndigheder ønsker selv at hente en del af denne gevinst.

Byrådet har flere gange forlænget optionen for Claus B. Hansen, så han fortsat stod for byggeriet i samarbejde med kommunen.

Men et flertal ønsker nu ikke længere at fortsætte på denne måde.

De er mest interesseret i, at byggeriet overhovedet komme i gang - med eller uden Claus B. Hansen, lyder beskeden til Roskilde Avis.

arrow Claus B. ryger ud af Røde Port: Kommunen vil køre med staten
12. juni 2019 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:44
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk