17. juli 2019
Meningerne er delte: Vil en ny undersøgelse af mulighederne for S-tog til Roskilde ødelægge eller forbedre chancen for at få opført Røde Port-byggeriet på sydsiden af stationen.
Meningerne er delte: Vil en ny undersøgelse af mulighederne for S-tog til Roskilde ødelægge eller forbedre chancen for at få opført Røde Port-byggeriet på sydsiden af stationen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Delte meninger om resultatet hvis S-toget rammer Røde Port

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Delte meninger om resultatet hvis S-toget rammer Røde Port
Opdateret 09. februar 2019 kl. 13:29
Roskilde Avis Paperboy - 09. februar 2019 kl. 12:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag bragte Roskilde Avis den opsigtsvækkende nyhed, om at det store Røde Port-projekt, som Roskilde Kommune og arkitekt Claus B. Hansen har arbejdet på gennem mere end 10 år msåke slet ikke bliver til noget. Trafikministeriet har nemlig meddelt, at staten alligevel ikke vil sælge en del af grunden syd for stationen, fordi man måske skal bruge arealet for at få S-tog til Roskilde.

Den uventede situation har givet forskellige politiske reaktioner.

Folketingsmedlem Mette Gjerskov (S) fra Roskilde stiller nu spørgsmål til trafikministeren:

Er ministeren enig i ministeriets meddelelse til Roskilde Kommune om, at staten nu alligevel ikke vil sælge det gamle ranger-terræn, fordi man analyserer muligheden for at få S-tog.

Vil ministeren i givet fald redegøre for baggrunden for den beslutning, som kolliderer med Røde Port-projektet, som kommunen og Roskildes og erhvervsliv har arbejdet på i årevis?

En gave til Roskilde
Venstres leder i byrådet Jette Tjørnelund er derimod meget positiv:

- For Roskilde er det en gave, at staten spiller S-tog på banen inden der er slået endeligt søm i Røde Port-projektet.

- Vi skal gribe chancen og gå i tæt dialog med ministeriet om mulighederne. De signaler jeg har fået, er et oprigtigt ønske om at opnå mest mulig synergi mellem de to projekter. Hvis borgmesteren har hørt andet, synes jeg, det skal på bordet.

- Borgmesteren har nævnt lufthavnstoget som en bekymring. Jeg har vanskelig ved at se, at S-tog skulle kunne blokere for, at et regionaltog kan køre fra Roskilde til lufthavnen.

- Til gengæld er jeg langt mere bekymret for, at Roskilde kan stå tilbage med ingenting, hvis vi drager forhastede konklusioner.

- Røde Port-byggeriet er et visionært projekt med boliger, hotelværelser og arbejdspladser helt centralt i Roskilde. Udsigterne, til at der kan komme S-tog til døren, er kun en fordel for projektet, Roskilde og hele den kollektive trafik.

- Derfor vil vi opfordre borgmesteren til at have is i maven, siger Jette Tjørnelund.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk