17. september 2019
Den tidligere direktør i Roskilde-hallerne Dan Hacke har i mange år hjulpet Jesper Worre med planlægning, når cykelløbet Danmark Rundt skal gennem byen. (Foto: Peter Andersen)
gallery icon

Se billedserie

Den tidligere direktør i Roskilde-hallerne Dan Hacke har i mange år hjulpet Jesper Worre med planlægning, når cykelløbet Danmark Rundt skal gennem byen. (Foto: Peter Andersen)
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmark Rundt-chef: Roskilde fortjener start på cykelløbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark Rundt-chef: Roskilde fortjener start på cykelløbet
Roskilde Avis - 20. marts 2019 kl. 00:28
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Roskilde fortjener igen at få starten på sidste etape af Danmark Rundt, fordi det er en stor cykelby, som nu også skal være vært for Tour de France.

Sådan fortæller direktøren for det største hjemlige etapeløb, Jesper Worre, der har stået for løbets afvikling og planlægning gennem snart mange år.

- Gennem årene har der jo været et utal af gode ryttere fra Roskilde, der i sin tid også var hjemsted for det historiske Stjerneløb, og som heldigvis nu igen har mange talentfulde unge ryttere.

Jesper Worre regner med op imod 20.000 tilskuere, når etapen søndag den 25. august triller ud fra Stændertorvet.

Derfra slår den en sløjfe ud til Kornerup og Kattinge med de snoede og smukke biveje, inden feltet kommer forbi Sct. Hans, Vikingeskibene og kører mod nord gennem Himmelev, St. Valby, Gundsølille samt Østrup, inden rytterne er ude af kommunen.

Indstillet på cykling
- Vi kommer tilbage til Roskilde den ene gang efter den anden, fordi det er en by, der er indstillet på cykling. Her kan tingene godt lade sig gøre, og det sætter vi pris på som arrangører, forklarer Jesper Worre.

Gennem mange år har han tilrettelagt ruterne gennem Roskilde sammen med den tidligere chef for Roskilde-hallerne og formand for Festivalen Dan Hacke, der fortsat hjælper til med gode råd, når det er nødvendigt.

Kender alle vejene
Som aktiv rytter kørte Jesper Worre selv med i de første udgaver af Danmark Rundt fra 1985. Siden 1997 har det været som løbsdirektør og derefter som øverste ansvarlig for løbet, der har DCU (Danmarks Cykle Union) som arrangør.

Efter 20 år som planlægger af løbet kender han efterhånden de fleste større og mindre veje.

- Men vi kører altid ruterne igennem for at være helt sikre på, at det kan fungere til et cykelløb, fortæller han.

Fylder hotellerne
Danmark Rundt omfatter en rullende karavane med 500 deltagere, der består af ryttere, hjælpere, pressefolk og mange andre, som følger løbet hver dag.

I Roskilde har de reserveret alle ledige værelser hos bl.a. Hotel Scandic og på Comwell, men det har også været nødvendigt at leje sig ind i flere nabobyer, når løbet kommer til byen lørdag den 24. august efter den næstsidste etape, der slutter ved Lammefjorden i Asnæs i Odsherred.

Tidsplan for etapen
Søndag den 25. august starter sidste etape af 'Danmark Rundt' på Stændertorvet i Roskilde, og derfra triller feltet langsomt ud til den virkelige start på vejen mellem rundkørslen ved Hyrdehøj og Svogerslev.

En halv time foran rytterne kommer reklamekaravanen, og feltet rytterne køre efterfølgende tidsplan, under forudsætning af en gennemsnitsfart på 44 km/t.

11.45 - byskiltet ved Svogerslev på vejen fra Roskilde.

11.46 - vest på ad Lindenborgvej.

11.49 - ind i Kornerup og videre mod Kattinge.

11.54 - ind i Kattinge.
11.55 - ad Boserupvej forbi Katting Værk.

12.02 - ind i Roskilde fra Boserup.

12.03 - gennem Sankt Hans Gade, som i dagens anledning er ryddet for biler.

12.05 - gennem rundkørsel og ud af Frederiksborgvej.

12.06 - til højre ad Fynsvej og derefter Himmelev Bygade.

12.09 - mod nord på Østre Ringvej og til højre ad Store Valbyvej.

12.14 - ind i St. Valby.
12.17 - ind i Gundsølille.

12.18 - ind i Østrup.
Efter Roskilde fortsætter løbet så genem Hove, Slangerup, Værløse, Hareskoven, Ballerup og ender med den traditionelle rundstrækning og mål på Frederiksberg Allé.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk