19. februar 2020
Kokkene mødes for at udvikle nye retter på Freundes tre spisesteder.
gallery icon

Se billedserie

Kokkene mødes for at udvikle nye retter på Freundes tre spisesteder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Café Freunde - madoplevelser i et mangfoldigt fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Café Freunde - madoplevelser i et mangfoldigt fællesskab
Roskilde Avis - 18. marts 2019 kl. 07:00
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er meget plads i Café Freunde nær Trekroner Station, men gæsterne fylder godt ud omkring de mange borde i caféen denne tirsdag omkring frokosttid. Lokalet summer af samtale, og retterne fra køkkenet svæver i en lind strøm gennem lokalet i armene på det unge personale.

arrow Læs også: Fotos og video: Kom indenfor i den nye Trekroner Kirke

- Vi vil gerne lave smuk og nem mad, der er til at forstå, og som vi selv kan lide at spise, men som alligevel udfordrer, siger kok Sarah Trojan.

Mere end café
Hun er samlet med en del af det øvrige personale for at holde møde om nye retter og kommende arrangementer på Freundes tre spisesteder i Roskilde.

Min nysgerrighed er ansporet af den tilsyneladende konstante succes, som lader til at forfølge konceptet, der startede her i Akacielunden 9, og som siden har indtaget først Ragnarock på Musicon og senest museet i Sankt Ols Stræde.

- Det handler også om at skabe et fælles rum, og hele tiden gøre mere end bare at være café, supplerer barchef Emma Lysdal Jespersen.

Plads til alle
Denne ambition udmønter sig i de mange arrangementer, der løbende finder sted som fx vinsmagninger, backgammonturneringer, pubquizzer, bogreceptioner og de altid velbesøgte folkekøkkener.

Folkekøkkenerne afvikles hver onsdag aften, og her kan enhver komme og spise sig mæt for 50 kroner. Denne ugentlige begivenhed trækker altid fulde huse, og gæsterne sidder og indtager maden ved langborde, mens snakken går på kryds og tværs.

- Det skal være et sted, hvor der er plads til alle, fastslår Emma Lysdal Jespersen, som også peger på, at personalet har mange forskellige nationaliteter og fagligheder.

Idéer og ansvar
Det overvejende unge personale oplever til daglig et arbejdsmiljø, hvor der altid er plads til nye indfald.

- Man kan altid kaste idéer op i luften. Man får lov til en masse, og man får ansvar, siger barchef Asbjørn Nonbøl.

Menu i bevægelse
Café Freunde ser ud til at tiltrække alt fra studerende og børnefamilier til forretningsfolk og pensionister. Et par unger er i gang i Børnehjørnet, og der kommer hele tiden nye gæster ind for at prøve konditorens egne kager, en frokosttallerken, ugens ret eller én af de mange retter fra det evigt bevægelige menukort.

Seneste resultat af de ugentlige udviklingsmøder er en såkaldt Buddha Bowl med hummus, salat, puffede kikærter, tomater og syltede rødløg.

Sommeren stikker af
Mødet er ved at være hævet, mens en utålmodig forårssol skinner ned på Café Freunde som et varsel om tiden, hvor endnu flere vil søge mod hjertet af Trekroner.

- Det stikker helt af om sommeren med udeservering. Og der har vi også alle de studerende fra RUC og Absalon, som kommer for at fejre deres eksamener, siger Emma Lysdal Jespersen.

arrow Familie rykkede ud: Trekroner opfyldte drømmen
16. marts 2019 kl. 08:00 Opdateret: kl. 16:05
arrow Tre borgmestres arbejde: Sådan opstod Trekroner
13. marts 2019 kl. 00:07 Opdateret: kl. 11:59
arrow Rema åbner flere nye butikker i Roskilde
07. marts 2019 kl. 06:14 Opdateret: kl. 16:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk