19. oktober 2019
Inge-Lise Steensen kommer til at savne både børn og medarbejdere, når hun stopper efter 36 år i Veddelev Børnehus.
gallery icon

Se billedserie

Inge-Lise Steensen kommer til at savne både børn og medarbejdere, når hun stopper efter 36 år i Veddelev Børnehus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnenes ambassadør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnenes ambassadør

Inge-Lise Steensen takker af efter 36 år i Veddelev

Opdateret 26. marts 2019 kl. 14:29
Roskilde Avis - 26. marts 2019 kl. 14:00
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forårssolen skinner ned på de vidtstrakte udendørsarealer, der hører til Veddelev Børnehus, og ind gennem ruderne på Inge-Lise Steensens kontor. Her er plads til kaffekopperne og et par stole omkring et lille mødebord.

På skrivebordet langs væggen står en stationær computer, og en halv rummeter A4-ark samlet i adskillige bunker.

- De ryger snart den vej, siger lederen og peger på en makulator på gulvet.

Skærmen trækker ikke

På grund af en sygemeldt medarbejder har Inge-Lise Steensen stået i køkkenet siden oktober. Hertil kommer den almindelige drift og alt det, der følger med at være leder i et børnehus med 11 ansatte og 50 børn: telefonopkald, møder, planer, dokumentation og vedvarende afbrydelser. Og så først og fremmest børnene.

- Det er et meget alsidigt job - et blækspruttejob. Men før noget andet er vi her for børnene. Vi er jo ved at drukne i kontrol og dokumentation, men jeg har aldrig været den, der sad og blomstrede ved skærmen, siger Inge-Lise Steensen og skæver igen til papirdyngerne på skrivebordet.

Så læner hun sig frem over bordet og hvisker:

- Min erfaring siger mig, at hvis man venter længe nok, så går det over. Pludselig en dag har de glemt det, og så er det noget nyt, de vil have dokumentation for.

Det skal give mening

Og det er ikke fordi, den afgående leder ikke gør, hvad hun kan for at efterkomme de støt stigende dokumentationskrav. I et børnehus er der bare visse opgaver, der er vigtigere end andre.

- Det er ikke fordi, vi ikke vil, men vi er nødt til at prioritere vores opgaver. Og hvis der står en barn og græder, så sidder jeg ikke inde ved computeren, fastslår Inge-Lise Steensen.

Samme no-nonsense tilgang gælder, når der skal bestilles varer hjem til institutionen. Forskrifterne dikterer, at det skal gøres digitalt, hvilket optager det meste af en formiddag, da der skal tastes varenumre, priser og firmaer i én uendelighed. Så Inge-Lise Steensen griber efter mobilen, hvorefter det hele er klaret på ti minutter.

- Det må jeg ikke, men det gør jeg. De kan jo ikke fyre mig nu - det siger vi tit lige for tiden, griner lederen og tilføjer en indrømmelse:

- Jeg har det ikke ret godt med at lave noget, der ikke giver mening. Det er måske også derfor, folk kan lide at være her.

Afsked gennem tårer

Tre af medarbejderne har 25 år bag sig i Veddelev Børnehus, så der er formentlig noget om snakken. Her er tydeligvis rart at være, både for børn og voksne, og det har Inge-Lise Steensen også fuld tillid til, vil fortsætte efter hendes afgang 29. marts.

- Jeg er ikke bekymret for personalet med en ny leder. De er så selvkørende og dedikerede, og de elsker de her unger, siger hun.

Den 66-årige leder ser tilbage på 36 gode år omgivet af børn, hvoraf nogle siden er blevet forældre, og nu kommer med deres børn i Børnehuset. Forude venter uendelig tid til golf, venner og havearbejde - men den afgående leder vil savne børnene i sit liv.

- Jeg kan fx være hos vuggestuebørnene, og så gå ud i to minutter. Når man så kommer tilbage, er det som om, man har været væk hele dagen - og så får man et kram igen. Det kan man da ikke stå for. Det bliver underligt ikke at skulle herud, og jeg kommer til at tude, når jeg stopper, siger lederen.

Reception for Inge-Lise Steensen i Veddelev Børnehus fredag 29. marts kl. 14-17.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk