13. december 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Årets festivalvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Årets festivalvejr

1976 er stadig den varmeste Roskilde Festival nogensinde

Opdateret 16. juli 2019 kl. 11:14
Roskilde Avis - 16. juli 2019 kl. 10:50
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 1971 forløb verdens første Roskilde Festival blot over lørdag og søndag, og i debutåret måtte man nøjes med en maksimal varme på bare 19 grader.

Allerede året efter havde man udvidet med en dag, så festivalperioden kørte i tre dage fra fredag til søndag. Men igen var sommervejret ikke meget for denne nye, larmende begivenhed, som kun blev belønnet med 21,2 grader som absolut højest målte temperatur.

I 1973 blev der omsider skruet op for festivalvejret, og de glade gæster kunne sole sig i en middeltemperatur på omkring 20 grader og en maksimal temperatur på 25,3 grader.

God varme de senere år

Fra 1988 og frem blev Roskilde Festival en fire dage lang musikalsk begivenhed løbende fra torsdag til og med søndag. Og fra 2015 blev festivalperioden ændret fra onsdag til lørdag, hvilket gjorde livet lidt mindre uoverskueligt for de deltagere, der skulle møde på arbejde om mandagen.

Sommeren 2018 syntes uendelig, og festivalvejret var stegende hedt. Imidlertid var den højeste temperatur målt på festivalen alligevel blot knap 27 grader. Denne pæne festivaltemperatur blev overgået i både 2014 og 2015, der begge år målte omkring 27,5 grader som højeste temperatur.

Ingen rekord i år

I helt nyere tid står 2009 dog som den varmeste Roskilde Festival i 33 år med hele 28,5 grader som det højest målte. Det slår dog stadig ikke alle tiders Roskilde Festival-varmerekord, nemlig det Herrens år 1976, hvor DMI målte 28,7 grader i skyggen.

Som de fleste festivalgængere har i frisk erindring indledte dette års Roskilde Festival med en blid onsdag aften i varmt sommerlys. Derefter blev det til en noget blandet landhandel af blæst, gråvejr og regn tilsat pletvis solskin. Men rekordvarmt blev det aldrig.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk