22. september 2019
Det eneste jobcenter, der endnu ikke har skrevet forløbet ind i den enkelte lediges jobplan, er Jobcenter Roskilde.
Det eneste jobcenter, der endnu ikke har skrevet forløbet ind i den enkelte lediges jobplan, er Jobcenter Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle skal med!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle skal med!
Roskilde Avis - 24. marts 2019 kl. 00:25
Af Anne Gregersen/ A-kasseleder 3F Roskildeegnen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste ledige medlemmer i 3F Roskildeegnen finder rimeligt hurtigt arbejde igen.

Men vi har en lille gruppe, som har tilbagevendende ledighed, eller er ledig i længere perioder. Denne gruppe af ledige medlemmer vil vi i 3F Roskildeegnen gøre noget ekstra for.

Kendetegnende for gruppen er, at de har kort skolegang og ingen uddannelse. De bliver valgt fra af arbejdsgiverne, fordi de ikke har de kompetencer, der bliver efterspurgt.

Særligt forløb
For at øge den enkeltes muligheder for at komme i arbejde eller uddannelse sætter vi gang i et særligt vejledningsforløb på vores hovedkontor i Roskilde. Forløbet består af en række temadage:

1. Det danske arbejdsmarked - Den danske Model, pligter og rettigheder.

2. FVU-screening - se senere, hvad det indebærer.

3. Uddannelsesdag - muligheder for og krav til uddannelse og efteruddannelse

4. Oplæg fra vikarbureauer og arbejdsgivere om, hvad der vægtes hos en ansøger

5. Virksomhedsbesøg
6. Et endnu ikke fastlagt tema, ud fra de ønsker og behov deltagerne giver udtryk for.

FVU står for Forberedende Voksen Undervisning. Det er undervisning i dansk, engelsk, it eller matematik efter den enkelte deltagers niveau. Vi vurderer, at denne gruppe medlemmer har brug for FVU, for efterfølgende at kunne tage uddannelse, der fører til job.

Screeningen vil vise, om vi har ret i vores vurdering. 3F Roskildeegnen har indgået en aftale med AOF Roskilde om dette FVU-forløb. Undervisningen foregår på vores hovedkontor i Roskilde 2 halve dage om ugen. Det er trygt og godt at gå til undervisning et kendt sted. Det har vist sig at være en succes med den ordblinde undervisning, AOF Roskilde også står for i 3F Roskildeegnen.

Hvad skal det føre til
Vi håber med vejledningsforløbet at give vores medlemmer lyst til at lære mere. Det kan være mere FVU, eller anden uddannelse. ZBC Roskilde vil tilbyde deltagerne en afklaring i forhold til fremtidige uddannelses- og beskæftigelsesmuligheder. Enten en Real Kompetence Afklaring (RKA), som er en bred afklaring, hvis man ikke ved, hvilken retning man gerne vil uddannes i. Eller en Real Kompetence Vurdering (RKV) som er en afklaring op imod en bestemt uddannelse. Her ser man, hvor meget skolegang der skal til, for at få papir på det man kan. Vores forventning er, at denne blanding af temadage, FVU og tæt opfølgning i a-kasse og jobcenter vil føre til uddannelse eller arbejde.

Denne første dag er alle mødt op, på nær en enkelt, som jobcentret har sendt i aktivering.

Bakker politikerne op?
De fleste deltagere er fra Roskilde, enkelte fra Høje Taastrup, Furesø og København. Jobcentrene har reageret positivt på initiativet. Det eneste jobcenter, der endnu ikke har skrevet forløbet ind i den enkelte lediges jobplan, er Jobcenter Roskilde. Men det håber vi kommer. Forløbet er egentlig ikke raketvidenskab. Men 3F Roskildeegnen har besluttet at gøre en prioriteret indsats, for at få de sidste ledige i varig beskæftigelse.

Jeg kunne godt ønske mig, at politikerne i Roskilde kommune prioriterede samarbejdet med de faglige organisationer og deres tilknyttede a-kasser højere i indsatsen for de ledige.

Af referatet fra møde den 7. marts 2019 i Beskæftigelses og Social udvalget fremgår det, at man påtænker at lave en temadag om beskæftigelsesindsatsen i Roskilde kommune. Der er et rigtig fint program og man vil invitere uddannelsesinstitutionerne, hvilket er yderst relevant.

Men fagforeninger og a-kasser er ikke nævnt som deltagere i temadagen.

Vi har ellers i LO fagenes a-kasser årelang erfaring med at hjælpe vores ledige i job. Heldigvis har vi på praktiker niveau et godt samarbejde med jobcentret, og i 3F Roskildeegnen har vi både den politiske vilje og styrken til at gøre noget for at få de sidste med.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk