25. februar 2020
Roskilde Studiekor består i dag er ca. 25 medlemmer - og de kan sagtens bruge flere stemmer.
Roskilde Studiekor består i dag er ca. 25 medlemmer - og de kan sagtens bruge flere stemmer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 år - men ikke fed og færdig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år - men ikke fed og færdig
Roskilde Avis - 20. august 2019 kl. 16:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Studiekor kan fejre 40 års jubilæum i det kommende år. I 1980 blev koret dannet som et ad hoc-kor med gymnasieelever fra Roskilde Katedralskole og med Ole Hannibal som dirigent.

Derfra udviklede koret sig til den institution, det er i dag, og siden Ole Hannibal takkede af efter 25 år, har dirigentstokken været svunget af blandt andre Karen Ertbølle Madsen og Anne-Terese Sales.

Flere stemmer
I dag består RSK af ca. 25 sangere - og der er plads til flere. Koret øver hver torsdag aften på Trekroner Skole i Roskilde, hvor de studerer og indstuderer musik fra ældre klassiske værker til ny nordisk musik.

Koret har også gennem årene arbejdet sammen med forskellige musikere, herunder Ole Kock Hansen og Michala Petri, ligesom de gerne lader sig udfordre af 'skæve' arrangementer, men altid med en seriøs tilgang til musikken.

Kor med traditioner
Roskilde Studiekor er et kor med traditioner, som f.eks. julefrokost, korweekend i februar og sommerfest. Korets medlemmer er meget engagerede i korets drift og trivsel, hvilket giver et stærkt korfællesskab, også bag om musikken.

Ydermere har RSK også en lang tradition for korrejser i ind - og udland. Senest gik turen til Estland, hvor især mødet med et lokalt kor gav en unik oplevelse af at optræde som musikalske 'ambassadører'. Se mere på www.roskilde-studiekor.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk