12. maj 2021
Formanden for 3F i Roskilde-området, Ole Holtse, der her ses til et 1. maj-møde. (Foto: Per Rudkjøbing)
Formanden for 3F i Roskilde-området, Ole Holtse, der her ses til et 1. maj-møde. (Foto: Per Rudkjøbing)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3F-møde om: Et bedre EU for lønmodtagerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3F-møde om: Et bedre EU for lønmodtagerne
Roskilde Avis - 12. maj 2019 kl. 00:38

Hvordan kan EU blive bedre for lønmodtagerne, lyder temaet for et debatmøde, som fagforeningen 3F-Roskildeegnen har arrangeret onsdag den 15. maj, klokken 16.30 på Roskilde Tekniske Skole ved Pulsen 4 på Musicon.

Mens den offentlige debat i øjeblikket ellers er domineret af Folketingsvalget den 5. juni, får partiernes kandidater til EU-valget allerede søndag den 26. maj chancen for at komme med deres bud på, hvordan dette problem kan løses.

I oplægget til debatten fremhæver 3F målet om at få et EU, der er: 'Fair for lønmodtagerne, Fair for fællesskabet og Fair for den danske arbejdsmarkedsmodel'.

Dumping og lastbiler
Ole Holtse er Roskilde-formand for 3F, der organiserer mange forskellige fagrupper. Lige fra bygningshåndværkeret, over chauffører til tjenere og kokke.

- På arbejdspladserne her i landet har vi fortsat problemer med arbejdskraft, der hentes ind fra alle lande som 'social dumping', hvor de både trykker lønnen ned og ødelægger arbejdsforholdene. Løsningen må være, at vi på en eller anden måde får nogle minimums-aftaler og regler, der skal gælde for alle, som arbejder i det samme land. Ellers kan vi ikke komme det til livs, forklarer Ole Holtse.

Han fremhæver samtidig et andet problem, der kan ramme alle danskere i trafikken:

- Vi har alt for mange udenlandske lastbiler, der kører rundt med elendige dæk og trætte chauffører, som presses til at køre alt for længe ad gangen. De er årsag til uforholdsmæssigt mange ulykker på vejene, så den trafik skal vi også have stoppet, forklarer Ole Holtese.

Panelet
Marianne Vind (S)
Nadeem Farooq (R)

Anders Guldhammer (K)
Kira Peter Hansen (SF)

Christian Juhl (FmE)
Charlotte Munch (V)

Jakob Nerup (El)
Susan Kjeldgaard (Al)

Asbjørng Sonne Nørgaard (Tænketanken Cevea)

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk