19. januar 2020
Allan Larsen har formået at tæmme løven, og er efter 25 år partner i en veldrevet forretning.
Allan Larsen har formået at tæmme løven, og er efter 25 år partner i en veldrevet forretning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 år i løvens hule

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 år i løvens hule
Roskilde Avis - 24. august 2019 kl. 07:50
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allan Larsen er oprindeligt uddannet reservedelsmand hos Toyota i Slagelse, og det er også her, han begynder at arbejde sammen med Johnny Vejlebo.

Efter fire år hos Toyota i Sønderborg, rykker Allan Larsen til Roskilde i 1994, og 1. september samme år starter han som reservedelsmand hos Vejlebo & Winther.

Travle år
Snart får den nye mand dog smag for salgsarbejdet med de franske biler, og Allan Larsen går all in som sælger i løbet af 1995.

Det går stærkt for Peugeot i disse år: 306'eren slår salgsrekorder i 1993, og den Honda- inspirerede 405'er bliver med sit tidløse design en storsælgende klassiker. I 1995 får Vejlebo & Winther først Initiativprisen og året efter prisen for Årets forhandler.

Fusion og FART
I 1999 bliver Peugeot i Holbæk en del af butikken, og i 2001 følger Ringsted efter i den voksende forretning, der topper med 81 medarbejdere samme år.

I 2005 bliver de tre filialer strømlinet i ét fælles selskab med fælles it og tværgående medarbejdere ud fra FART-kerneværdierne: fælleskab, ansvarlighed, relationsskabelse og troværdighed.

- Det var en fed opgave at være en del af, siger Allan Larsen, der nogle år efter måtte stå tæt sammen med en svindende medarbejderstab under finanskrisen.

Krise og fremgang
Fra foråret 2007 tog den globale krise til, og da Roskilde Bank krakkede året efter, frøs økonomien i Roskilde for alvor til.

- Roskilde styrtblødte, og der gik simpelthen et tæppe ned i indkørslen, fortæller Johnny Vejlebo, der herefter brugte et halvt år på at redde forretningen væk fra afgrunden.

Det lykkedes ved en samlet holdindsats, som blandt betød, at forretningen i Ringsted blev solgt fra.

Herudover blev staben af medarbejdere trimmet, så de to bilhuse i Holbæk og Roskilde i dag beskæftiger 53 medarbejdere, hvoraf 60 procent har været på deres arbejdsplads i over ti år.

Det skal fejres
I 2011 købte Allan Larsen sig ind med 10 procent af partnerskabet i Vejlebo & Winther, og i 2018 blev Johnny Vejlebo og Allan Larsen partnere alene i det nuværende Vejlebo & Larsen.

Resten er historie - og dem fortæller Allan Larsen nok flere ved sin reception fredag 30. august kl. 14-18 i forretningen på Maglegårdsvej, hvor kunder, samarbejdspartnere, leverandører, familie og venner inviteres til mad og musik for at fejre de første 25 år hos Peugeot.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk