26. marts 2019
(Foto: Anette Gundlach)
(Foto: Anette Gundlach)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vor Frue har brug for udvikling - ikke afvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vor Frue har brug for udvikling - ikke afvikling
Opdateret 19. oktober 2018 kl. 14:00
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 19. oktober 2018 kl. 10:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gammel lufthavnsplan kvæler udviklingen i Vor Frue

Frustrationen er stor i Vor Frue i øjeblikket. Mange føler, at landsbyens fremtid står på spil.

Hvad der skal ske med skolen, holder jeg mig som folketingspolitiker ude af. Det er byrådets beslutning, og det har jeg respekt for. Men jeg har også forståelse for de lokale borgere i Vor Frue, for hvad skal der egentlig ske med byen?

I lørdags var jeg på Stændertorvet og fik snakket med en flere af Vor Frue-borgerne, der var mødt op til Socialdemokratiets dialog-dag. De var bekymrede for landsbyen. Jeg er overbevist om, at vi har brug for stærke fællesskaber, som netop landsbyer har. Også i Vor Frue. Det giver tryghed, når man kender hinanden i et lille lokalsamfund. Men hvis ikke landsbyer får lov til at udvikle sig, er det svært at overleve. Og her er vi så tilbage ved de gamle lufthavnsplaner.

Det såkaldte støjfrekvensområde betyder, at man slet ikke må bygge nyt i nærheden af Roskilde Lufthavn. Lufthavnen larmer for meget. Det er vigtigt at lytte til eksperterne, når det gælder støj, fordi det har vist sig at påvirke mennesker voldsomt, hvis de bliver udsat for meget støj.

Man kan dog spørge, om de gamle planer passer til virkeligheden i dag.

For det første flyver der slet ikke lige så mange fly fra lufthavnen, som man havde tænkt, da man sad med kuglerammen i starten af 70'erne. Lufthavnen er bygget til 200.000 operationer om året. I 2017 var der langt under det halve. Og i årevis har man talt om, at støjfrekvensområdet er placeret forkert.

Det er ikke rimeligt, at gamle gulnede papirplaner skal sætte alt i stå. På bekostning af Vor Frue.

Derfor har jeg i Folketinget bedt regeringen se på sagen og redegøre for, hvad de har tænkt sig at gøre ved det. Lad os få opdateret støjfrekvensområdet, og se om det kunne blive muligt at bygge i Vor Frue igen. Bæredygtige lokale fællesskaber har brug for muligheden for udvikling.

Mette Gjerskov
MF, socialdemokrat.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk