19. juni 2019
Samtidig med at kommunen betaler en stor del af Roskildes Idrætsfest, skælder sportsformænd altid ud over, at de mangler det ene eller andet, skriver den tidligere formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Birgit Pedersen. 	(Foto: Per Christensen)
Samtidig med at kommunen betaler en stor del af Roskildes Idrætsfest, skælder sportsformænd altid ud over, at de mangler det ene eller andet, skriver den tidligere formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Birgit Pedersen. (Foto: Per Christensen)
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere 'sportsminister' Birgit Pedersen om idrætsfesten: Kommunen betaler en stor del af gildet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere 'sportsminister' Birgit Pedersen om idrætsfesten: Kommunen betaler en stor del af gildet
Opdateret 30. januar 2019 kl. 14:59
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 30. januar 2019 kl. 14:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Redaktøren for Roskilde Avis Torben Kristensen har så lige lavet en leder i avisen tirsdag, hvor han hylder idrætsfesten som tradition.

Jeg er helt bekendt med Torbens holdning og begejstring for denne fest, og jeg har da også selv som formand for Kultur og Idræt deltaget med glæde i festen.

At redaktøren lige skulle give mig en 'hilsen' med på vejen er da helt i orden - bortset fra at det han skriver ikke er korrekt - jeg mener ellers at journalister ikke bør skrive noget uden et faktatjek.

Torben skriver at jeg ville afskaffe idrætsfesten, fordi jeg synes det var 'noget gammeldags hø' ...

Det er helt forkert. Jeg prøvede at få idrætten/RIU (Roskilde idrætsunion) til at gå med til at holde festen,med alle overrækkelser m.v en festlig forårsdag på Stændertorvet, så mange borgere også fik del i at se vores mange dygtige idrætsfolk og frivillige ledere. Men det ville man ikke.

Mit andet ærinde var at kommunens tilskud (som jeg synes er ret stort) skulle reduceres, det lykkedes da også 1 år, men så var der et kommunevalg i sigtekornet, og så var der ikke længere den store stemning for det blandt politikerne.

Men festen var da helt ok, uden tilskuddet. Jeg holdt til gengæld fast i at præmierne - også til børneidrætsfesten - stadig fik deres tilskud.

Jeg synes, at mange traditioner er en god del af vores liv. Så jeg har da også, 'som traditionen åbenbart' byder - siddet til Idrætsfesterne og hørt diverse formænd for RIU i deres festtale til festen skælde ud og brokke sig på kommunen over dette eller hint på idrætsområdet, samtidig med at kommunen betaler en stor del af gildet.

Hilsen Birgit Pedersen
Tidl formand for kultur

og idræts udvalget

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk