25. marts 2019
Skolestart for de mindste.
gallery icon

Se billedserie

Skolestart for de mindste.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole/SFO-Temaanalyse skyder helt ved side af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole/SFO-Temaanalyse skyder helt ved side af
Roskilde Avis Paperboy Læserbreve - 25. august 2018 kl. 11:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Her i starten af august måned har den kommunale forvaltning udsendt en temaanalyse på skole og SFO-området, med nogle meget dramatiske "rationaliserings og besparelsesmuligheder". Fra Enhedslisten tager vi kraftigt afstand fra de ideer, der præsenteres om skolenedlæggelser og nedlæggelse/indskrænkning af SFO'ernes selvstændige arealer. Og vi tager afstand fra tanken om at nedlægge enhedsskolen (hvor børn i 0.-9. klasse går på sammen skole) ud fra det ene formål, at der skal spares penge.

Det er en dårlig ide, at bringe denne undersøgelse i spil på skolerne netop nu fordi:

Roskildes økonomi er ikke i nærheden af at være så dårlig, at det berettiger til at lave så drastiske ændringer og forringelser!

Personale, ledelser og skolebestyrelser i Roskilde har ikke brug for den voldsomme usikkerhed, denne debat fører med sig. Her ved skolestart bør alle kræfter koncentrere sig om at samles om det, det reelt handler om lige nu - at lægge gejst og energi i at forme det nye skoleår.

Men nu kører debatten, og vi opfordrer alle involverede til, at man rundt omkring er aktive mht. tydeligt at markere sine argumenter imod de skitserede forringelser.

Temaanalysen er udsendt før politikerne overhovedet har forholdt sig til den. Og ingen politikere har nikket ja til indholdet til hverken denne eller de temaanalyser, der samtidig er udsendt på andre områder. Derfor tror vi på, at der denne gang er pæne chancer for at byrådspolitikerne både vil lytte og lade fornuften råde!

Henrik Stougaard
Anna Bondo Nielsen

Enhedslisten
Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk