18. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Red klimaet - sæt en prop i Nordsøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Red klimaet - sæt en prop i Nordsøen
Opdateret 31. maj 2019 kl. 15:53
Roskilde Avis Læserbreve - 31. maj 2019 kl. 10:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FN's klimapanel har dokumenteret, at vi kun må bruge 20-25 pct. af den kul, olie og gas, som vi allerede har fundet på verdensplan. Resten skal blive i undergrunden, hvis vi vil forhindre katastrofale temperaturstigninger og klimaforandringer. Derfor har Enhedslisten, sammen med Alternativet, gang på gang stemt for, at Danmark ikke skulle udvide olie- og gasudvindingen i Nordsøen.

Desværre har resten af Folketingets partier - selv grønne SF - stemt for en katastrofal klimakurs i form af Nordsøaftalen. Flertallet bag aftalen har ovenikøbet gjort det økonomisk umuligt at stoppe olieudvindingen, inden de nuværende tilladelser løber ud, da olieselskaberne så skal kompenseres for hver eneste krone, de går glip af.

Vi må i stedet stoppe med at give nye udvindingstilladelser og lukke for al udvinding af fossile brændsler i Danmark senest i 2040. Enhedslisten foreslår, at de resterende tilladelser opkøbes, hvilket bl.a. kan finansieres ved at sælge tilladelser til havvind i Nordsøen, når vindmøllerne giver overskud uden støtte. At blive ved med at pumpe fossile brændsler op er som at tisse i bukserne for at holde varmen. Vi skal udelukkende investere i vedvarende energi.

Åge Skovrind
Lærkevej 45
Roskilde

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk