18. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikerne lytter til borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne lytter til borgerne
Roskilde Avis Læserbreve - 01. juli 2019 kl. 09:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg har fulgt debatten i avisen (bl.a Roskilde Avis tirsdag 25. juni) og læst om borgermødet i Viby og reaktionerne overrasker mig egentlig ikke, for jeg tror man ofte reagerer kraftigst på det, man ikke kender til.

arrow Læs også: Kommentar: En plads til de syge og de sære

Vedr. udflytningen fra Lindegården, så er der tale om 35 beboere, som har behov for at komme væk fra de mere udadreagerende beboere på Lindegården. Altså 35 mennesker med psykisk sygdom, som har brug for mere ro, for at kunne trives bedre.

Disse 35 mennesker er så uheldige at være ramt af psykisk sygdom i en grad, at de må have deres hjem på en institution. De kan ikke selv vælge, hvor de vil bo, fordi de er ude af stand til selv at håndtere og mestre deres egne liv og derfor er endt som en eller anden kommunes "problem".

Mht. bekymringer omkring, hvordan disse evt. 35 nye Viby-borgere kunne skabe problemer i nærområdet, så kunne man nøgternt se på, hvordan nærområdet i Roskilde, og børnene i nærområdet, er blevet påvirket af Lindegårdens beboere og her er svaret: "Nærmest slet ikke".

Vedr. Hyrdehøj 60, så er der også modstand fra borgere i området, man er bl.a. nervøs for, om beboerne (10 i alt) på stedet vil kunne tiltrække pushere og handel med stoffer, og bekymringen forstærkes af, at der er en skole, gymnasium og andre børneinstitutioner i området.

Der er allerede nu rigelig adgang til stoffer i Roskilde og også i Hyrdehøj-området, så der er ingen grund til at mene, at pushere og handel med stoffer pludselig dukker op i området alene pga. Hyrdehøj 60.

De kommende beboere på Hyrdehøj 60, er ikke aktive stofmisbrugere, men mennesker, der har kæmpet/kæmper sig ud af et misbrug og som oven i dette har psykiske problemer at slås med. Disse mennesker vil være på Hyrdehøj 60 i en periode af deres liv og her få hjælp til forhåbentligt at få livet på nogenlunde ret kurs igen.

Det er klart, at man som borger gerne vil have, at politikerne lytter til en, når der skal lægges planer. Og det er godt, at man deltager i debatten, siger sin mening og kommer med forslag. Det er en nødvendighed for et godt og stærkt demokrati.

Men debatten viser desværre, at der mangler forståelse for, at politikerne i disse sager rent faktisk prøver at lytte til borgerne, nemlig de i alt 45 mennesker, som ikke selv har ressourcerne til at tage ordet og tale deres egen sag i debatten, fordi de lever et liv helt ude på kanten.

Sophie Zeeb
medlem af Udsatterådet i Roskilde

Ringstedgade
Roskilde.

arrow Borgermøde om Lindegården i Viby: Buhråb og hånlatter
21. juni 2019 kl. 18:17 Opdateret: kl. 14:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk