18. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny Østergadeprojektet, knald eller fald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Østergadeprojektet, knald eller fald
Opdateret 25. juni 2019 kl. 09:18
Roskilde Avis Læserbreve - 24. juni 2019 kl. 09:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et flertal i Byrådet har besluttet at stoppe samarbejdet med arkitekt Claus B. Hansen om udvikling af Ny Østergadeprojektet. Forklaringerne virker ikke overbevisende.

Hvis dette projekt herefter tabes på gulvet, vil der blive skrevet et trist kapitel i Roskildes historie. Overskriften vil være de forspildte muligheder.

Arkitekt Claus B. Hansen har for længst bevist, at han er en mester i meget komplicerede byggerier. Han kan realisere projekter, hvor de offentlige og private interesser kan forenes, og hvor økonomi og kreativitet kan gå hånd i hånd. Han kan få ideerne, og realisere dem, hvor ingen kan.

Herefter kan man så spørge, om kommunen ikke selv kan styre projektet. Svaret er umiddelbart nej. Og forklaringen herpå er meget enkel. En kommune er ikke gearet til det. En kommune er en politisk organisation med tilhørende administration, som laver alt muligt andet end at realisere byggeprojekter. Og slet ikke så komplicerede projekter, som Ny Østergadeprojektet er.

Helt umuligt er det dog ikke. Takket være Claus B. Hansens forarbejde.

Men hvis det skal lykkes, så kræver det en anden organisering end den kendte. Med en vis behændighed kan det godt lade sig gøre i forhold til administrationen. Men i forhold til den politiske del er det svært. Det kræver en målrettet politisk indsats, der tager udgangspunkt i en stor grad af enighed, også på tværs af Byrådet.

Det er ikke hver dag, Byrådet får forelagt et samlet projekt, hvor nogle centrale, "døde" arealer indgår i en kreativ sammenhæng mellem boliger, forretninger og p-pladser. Gid Byrådet ikke taber det hele på gulvet.

Gert Hovald
Dronning Margrethes Vej 40 A

Roskilde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk