16. september 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minus 242 millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minus 242 millioner
Roskilde Avis Læserbreve - 12. april 2019 kl. 09:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg gentager regnskabet for 2018 i Roskilde kommune udviste et MINUS på 242 millioner. (eller 194 millioner dårligere end budgetteret)

Og en likviditet opgjort efter kassekreditreglen på sølle 252 millioner eller væsentlig under byrådets seneste nedjustering af den acceptable likviditet (275-325 millioner)

Ovenstående er grunden til at der nu skal findes besparelser på mindst 100 millioner i første omgang sagde man 75 millioner fra 2020 af men senest er det nu 100 millioner og allerede fra indeværende år.

Likviditeten opgjort efter kassekreditreglen er ultimo marts nede på 225 millioner og vil fortsat falde. Det giver en plads blandt landets 5 dårligste kommuner.

I forordet til regnskabet skriver forvaltningen og med Joys underskrift herpå følgende

Byrådet har således gennem de seneste år investeret nogle af kommunens opsparede penge i en række vigtige anlægsprojekter - kystsikring i Jyllinge, et nyt P-hus, en ny svømmehal og et nyt plejecenter i Hyrdehøj. De store anlægsprojekter er ved at være tilendebragt, og det kan ses på kommunens likviditet.

Jorden kalder forvaltningen og Joy.

1. Kystsikringen og svømmehallen er langt fra færdige og dermed er regninger hertil heller ikke betalt, hvilket betyder at likviditeten vil falde yderligere når disse projekter er færdige og færdig betalt

Der skrives yderligere i forordet

Opgjort efter kassekreditreglen faldt likviditeten i 2018 fra 435 til 252 mio. kr. Likviditeten er dermed på et lavere niveau end de 275-325 mio. kr., som byrådet har vedtaget i de økonomiske principper for Roskilde Kommune. Alt i alt betyder udviklingen i kommunens likviditet, at der ikke bliver plads til yderligere kassetræk i de kommende år.

2. Jamen Joy den er ny, så sent som i sommers ved byrådets borgermøde på Østervangsskolen fortalte du at Roskilde var en økonomisk stærk kommune med penge til det hele.

Og til sidst i forordet står
Derfor er den sunde drift ikke tilstrækkelig, vi er nødt til at udvise sparsommelighed og arbejde mod at skabe balance, gerne overskud, på kommunens budget og regnskaber i de kommende år.

3. Så kære vælgere her ser i det største vælgerbedrag i mands minde og samtidig hvorfor der nu skal spares så meget at der skal ske fyringer etc. Det ultimative spare program er fyringer.

Den eneste trøst er at der kun er 2 ½ år til næste valg. Og så at jeg har fået 100 % ret i alt det jeg har skrevet om kommunens økonomiske tilstand og udvikling

Michael Philip Hansen
Samfundsdebattør

Syvskæppevej 7

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk