1. juni 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Massakre i Hyrdehøjskoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Massakre i Hyrdehøjskoven
Roskilde Avis Læserbreve - 01. juni 2019 kl. 01:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hyrdehøjskoven har gennem maj måned genlydt af skovningsmaskiner. Det er Naturstyrelsen, Vestsjælland, der har fældet og udtyndet i den unge skov. Der er selvfølgelig ikke noget forkert i at tynde ud i skoven. I Dansk Ornitologisk Forening i Roskilde synes vi imidlertid, at det er stærkt kritisabelt at foretage sådanne omfattende indgreb midt i fuglenes yngletid. Desuden er skoven primært en rekreativ og bynær skov, der benyttes af mange netop i maj måned.

Vi har kritiseret indgrebet over for Naturstyrelsen, som svarer, at det "af hensyn til jordbund, andre aktiviteter eller logistik i forhold til materiel" kan gøre det nødvendigt at foretage sommerskovning. Naturstyrelsen erkender samtidig, at sommerskovning ikke er ideel.

Naturstyrelsen siger samtidig, at man tager hensyn til fuglelivet ved f.eks. at undgå at fælde redetræer. Problemet er bare, at mange småfugle yngler på eller tæt på jorden i den tætte vegetation og underskov. Disse reder er ikke til at se - og slet ikke fra en skovningsmaskine.

Indgrebet står også i skarp kontrast til de mange og fine tiltag, som Naturstyrelsen ellers foretager i disse år for at styrke naturindholdet i statsskovene.

Vi har nu opfordret Naturstyrelsen til at undgå så store indgreb i skovmiljøet midt i fuglenes yngletid fremover.

Per Frydenlund Nielsen
Dansk Ornitologisk ­Forening i Roskilde.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk